Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
12-3-2019 17:47:38

Brexit en luchtvaart onder de loep op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen sloten dinsdag overwegend licht hoger. Beleggers keken naar het Britse Lagerhuis dat later op de dag opnieuw stemt over de brexitdeal van premier Theresa May. Ook de luchtvaartsector lag onder een vergrootglas. Tal van landen en luchtvaartmaatschappijen besloten vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 aan de grond te houden na de crash van zo'n toestel in Ethiopië.

De AEX-index sloot een fractie hoger op 535,41 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 763,02 punten. De beurs in Frankfurt daalde 0,2 procent, die in Parijs ging 0,1 procent omhoog.

Londen steeg 0,3 procent. May heeft ,,wettelijk bindende garanties" over de regeling rond de Ierse grens gekregen van de EU. De juridische topadviseur van de Britse regering stelt echter dat er niet wezenlijk iets is veranderd. May hoopt haar brexitplan alsnog door het Lagerhuis te krijgen, maar de belangrijke Noord-Ierse partij DUP liet al weten dat de toezeggingen niet afdoende zijn.

Luchtvaartbedrijven stonden over de gehele linie onder druk door de ophef over de Boeing-vliegtuigen. Air France-KLM verloor 0,8 procent, branchegenoot IAG leverde 0,9 procent in. Reisconcern TUI werd 1,4 procent lager gezet.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

AEX 558,84
-0,22%
pagehit