Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
22-2-2018 09:16:04

Britse energiereus zet kerncentrales te koop

WINDSOR (AFN/BLOOMBERG) - Centrica gaat zijn belang in Britse kerncentrales van de hand doen. De grootste energieleverancier van Groot-Brittannië maakte dat donderdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf heeft een belang van 20 procent in de Britse kerncentrales van het Franse EDF.

Centrica had te kampen met een tegenvallende winst als gevolg van moeilijke marktomstandigheden voor zijn Amerikaanse dochter. Ook pogingen in het Verenigd Koninkrijk om energierekeningen voor huishoudens te beperken en concurrentie van nieuwe, kleine aanbieders zitten het bedrijf dwars.

Als reactie verhoogde Centrica zijn kostenbesparingsdoelen naar 1,3 miljard pond (bijna 1,5 miljard euro) in 2020. De verkoop van het belang in EDF past in dat beleid. Daarnaast worden nog eens 4000 banen geschrapt bij de onderneming, waarvan een kwart dit jaar. Daarmee komt het totale banenverlies bij Centrica sinds 2015 op 10.000, wat een kwart van het personeelsbestand is. Inmiddels zijn de kosten met 750 miljoen pond per jaar verlaagd.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Centrica plc

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Centrica plc 0,70 -0,31% Centrica plc
pagehit