Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
APPLE 30-1-2019 09:44:00

Cijfers van Apple voldoen aan de eigen bijgestelde verwachtingen van het concern

(AFN) - De omzet van Apple bedroeg 84,3 miljard dollar, iets meer dan de 84 miljard dollar die het bedrijf begin januari voorspelde. Eerder dacht Apple nog minimaal 89 miljard dollar omzet te halen. Onder de streep hield Apple net geen 20 miljard dollar over. Een jaar eerder was de winst net iets meer dan 20 miljard dollar.

In het afgelopen kwartaal haalde Apple weer verreweg de meeste omzet uit de verkopen van mobiele telefoons, net geen 52 miljard dollar. Dat is flink lager dan een jaar eerder, toen er nog voor 61 miljard dollar aan opbrengsten uit iPhones in de boeken werd gezet.

LEES OOK: Hoofdanalist ziet een ellendige toekomst voor techgigant Apple

Foxconn draait overigens zijn plannen voor een grote vestiging in de Amerikaanse staat Wisconsin deels terug. Aanvankelijk zouden in de faciliteit, waar de Apple-toeleverancier 10 miljard dollar in investeert, LCD-schermen worden gemaakt. Het bedrijf laat nu weten daar geen heil in te zien en er liever een onderzoeksvestiging van te maken.

Te hoge personeelskosten

"In Wisconsin bouwen we geen fabriek. Je kunt onze investering daar niet als fabriek zien", zegt een woordvoerder van het bedrijf over de locatie. De personeelskosten in de Verenigde Staten zouden te hoog zijn om tegen concurrerende prijzen tv's in elkaar te zetten.

In plaats van productie wil Foxconn vooral onderzoekers en ontwerpers aannemen in de staat. De onderneming blijft wel bij de belofte om 13.000 werknemers in de Verenigde Staten aan te nemen, maar zegt dat dit langer zal duren dan aanvankelijk gedacht.

Politiek gevoelig

De beslissing ligt politiek gevoelig in de VS. De komst van de Taiwanese fabrikant, gestimuleerd met allerlei belastingvoordelen, werd door de regering van Donald Trump geroemd als opleving van de Amerikaanse maakindustrie.

Foxconn laat nu weten vast te houden aan een productiemodel waarbij LCD-schermen in China en omliggende landen worden geproduceerd en in Mexico worden geassembleerd.

Wat denkt u?

Nieuws voor Foxconn Industrial Internet Co., Ltd. Registered Shs -A-

Meer nieuws

Analisten over Foxconn Industrial Internet Co., Ltd. Registered Shs -A-

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit