Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
HEINEKEN 24-10-2018 09:48:07

'Cijfers van bierbrouwer Heineken zijn saai maar bevredigend'


Fotobron: Heineken

(AFN) - Dat brouwer Heineken vasthoudt aan zijn doelstellingen voor het hele jaar is verder een welkome opluchting. Dat schrijven RBC-analisten in een rapport over de brouwer.

Vooral in Brazilië en Mexico waren de prestaties van Heineken sterk, zo benadrukt RBC. Daarbovenop meldde Heineken een beter dan verwachte groei in Noord- en Zuid-Amerika. Met name in Indonesië was volgens RBC sprake van stevige concurrentie voor Heineken. In Europa bleven volgens de kenners de bierverkopen ondanks het warme zomerweer wat achter bij de verwachtingen. In Spanje en Polen was zelfs sprake van een gedaalde volumes.

Volgens KBC Securities presteerde Heineken qua volumes in doorsnee iets beter dan voorzien. De Belgen wijzen op de minder dan verwacht bijdrage van het eerder overgenomen Kirin Brasil op de resultaten van de brouwer. Dit verbeteren kost tijd, zo schrijft KBC. Verder wijst de bank op de mogelijke risico's van prijsstijgingen voor grondstoffen en valutaschommelingen.

KBC handhaafde zijn advies 'accumulate' met een koersdoel van 95 euro. RBC hanteert een advies 'outperform' met een koersdoel van 90 euro. Het aandeel Heineken noteerde woensdag omstreeks 09.35 uur 1 procent lager op 77,42 euro.

LEES OOK: Heineken brengt meer bier aan de man

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Heineken N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Heineken N.V. 96,76 0,35% Heineken N.V.
pagehit