Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
27-9-2019 08:19:59

Commerzbank rekent niet op groei dit jaar

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse Commerzbank heeft zijn verwachtingen voor dit jaar gematigd. Het bedrijf rekent, anders dan voorheen, niet meer op omzetgroei. Dat meldde de bank in een verklaring. Daarin werd ook de benoeming van Bettina Orlopp als financieel directeur bekrachtigd. Orlopp is de opvolger van Stephan Engels die naar Danske Bank vertrok.

Recent maakte Commerzbank bekend duizenden banen te schrappen en bankfilialen te sluiten. Ook stapt het financiële concern uit meerdere branches. Commerzbank heeft 1,6 miljard euro gereserveerd om de kosten structureel omlaag te krijgen. Van dat geld wordt circa 750 miljoen euro in IT en digitalisering gestoken. De rest van de euro's gebruikt de bank onder meer voor de afvloeiing van personeel en andere ingrepen.

Commerzbank ziet zich gedwongen in de kosten te snijden, na zwakke resultaten tegen een achtergrond van de afzwakkende Duitse economie en lage rentes. Een beoogde fusie met Deutsche Bank liep eerder dit jaar spaak.

Ook zou Commerzbank naar verluidt verregaande onderhandelingen voeren met Cinven. De bank zou op het punt staan om voor 2,5 miljard euro aan vastgoed van de private investeerder te kopen. Het zou onder meer gaan om kantoren, winkelpanden en appartementen in steden als Berlijn, Hamburg, München en Frankfurt.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Commerzbank

13-11-2019 Commerzbank Underweight Morgan Stanley
11-11-2019 Commerzbank RBC Capital Markets
8-11-2019 Commerzbank Sell Independent Research GmbH
8-11-2019 Commerzbank Hold Deutsche Bank AG
8-11-2019 Commerzbank Neutral JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Commerzbank 5,23 0,21% Commerzbank
pagehit