Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
27-3-2019 10:48:22

Commerzbank voorziet hogere winst

FRANKFURT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Commerzbank verwacht dit jaar een lichte stijging van de winst, ondanks de stevige concurrentie die onder meer de marges drukt. Dat valt te lezen in het jaarverslag van de bank, die gesprekken voert over een fusie met Deutsche Bank.

In het verslag rept Commerzbank van aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. De huidige lage rentestanden blijven, net als intensieve competitie in de sector, drukken op de winstgevendheid van de bank.

Commerzbank-baas Martin Zielke worstelt al tijden met het terug op niveau krijgen van de marges. Vorige maand liet de bank nog de meeste van zijn financiële doelen varen. Eerder prognoses waren volgens Zielke te optimistisch. In het jaarverslag rept Commerzbank nu evengoed van winst en omzetgroei, ook omdat het de kosten verder omlaag zal brengen.

Zielke was in 2018 goed voor een beloning van bijna 2 miljoen euro. Dat was zowat een derde minder dan een jaar eerder. Het bestuur van Commerzbank als geheel moest het met bijna een kwart minder inkomen doen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Commerzbank

12-8-2019 Commerzbank Hold Norddeutsche Landesbank (Nord/LB)
9-8-2019 Commerzbank Underperform Merrill Lynch & Co., Inc.
8-8-2019 Commerzbank Hold Deutsche Bank AG
8-8-2019 Commerzbank Neutral Credit Suisse Group
8-8-2019 Commerzbank Neutral UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Commerzbank 4,99 5,89% Commerzbank
pagehit