Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
WESSANEN 11-4-2019 10:00:00

Commissaris was uitgesloten bij bod van PAI op Wessanen


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Er is ophef ontstaan over de onafhankelijke rol van de Amerikaan Rudy Kluiber inzake de overname van Wessanen. Die kritiek kwam onder meer van beleggersvereniging VEB.

Kluiber werd eerder door Charlie Jobson voorgedragen in de toezichthoudende raad van Wessanen. De grootaandeelhouder schaarde zich al achter het bod van et bod van 11,50 euro per aandeel van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI en daarmee zou Kluiber zijn rol als commissaris in het overnameproces niet meer onafhankelijk kunnen uitvoeren.

Te laag bod

Verder benadrukt Wessanen dat de bal aan het rollen kwam door het openbare bod van PAI. Na dit bod op 14 maart zijn er bij Wessanen geen nieuwe biedingen binnengekomen, terwijl daar wel ruimte voor was. Wessanen stemde woensdag in met het overnamebod van een consortium onder leiding van de investeerder.

Het overnamebod op Wessanen wordt te laag geacht door analisten van KBC Securities. Het bestuur van het natuurvoedingsbedrijf heeft echter inmiddels ingestemd met het bod van PAI.

Meer ruimte voor groei

Wessanen verwacht dit jaar versnelde groei van eigen merken, zoals Zonnatura en Whole Earth. De groeivooruitzichten op de lange termijn zijn volgens KBC daardoor beter dan beleggers hadden ingeprijsd. Dat Wessanen na de overname verdergaat als niet-beursgenoteerd bedrijf, is volgens de marktvorsers van KBC positief omdat het meer ruimte biedt voor groei.

KBC hanteert een 'buy'-advies en koersdoel van 13 euro. Wessanen noteerde donderdagochtend rond tien voor tien een fractie lager op 11,52 euro. Volg hier de actuele aandelenkoers van Wessanen.

LEES OOK: Wessanen akkoord met overnamebod van PAI

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Wessanen

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Wessanen 11,32 0,18% Wessanen
pagehit