Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
PEILING 3-4-2019 15:00:00

Corné van Zeijl: 'Galapagos staat in april nummer 1 bij beleggingsexperts'


Fotobron: Actiam

(finanzen.nl) - De somberheid van de ondervraagde 72 beleggingsexperts wordt met name getriggerd door de toenemende recessiekansen. Van hen is 37,50 procent pessimistisch en bijna 24 procent optimistisch. De middenmoot (bijna 39 procent) is neutraal.

De AEX heeft in de afgelopen maand zijn opgaande trend voortgezet, al is het erg bescheiden. De hoofdgraadmeter van de beurs in Amsterdam steeg met 1,5 procent. "Voor deze maand was het kenmerkend dat zowel de hoop op een handelsverdrag tussen China en de Verenigde Staten als de Brexit vooruit werd geschoven", aldus Van Zeijl.

"Het beïnvloedt de beurzen nauwelijks meer. Misschien wacht men op een duidelijke uitslag over een van de twee factoren. Voorlopig blijft men erg onzeker."

Recessiewolken

De weinig uitbundige stemming heeft volgens Van Zeijl veel te maken met "de recessiewolken die nog niet over lijken te waaien". En de immer dalende rente drukt vooralsnog op de banken. Sommige optimisten zien echter de economie in China herstellen en dat zou de beurzen een duidelijke extra push kunnen geven.

TINA (wat staat voor 'There Is No Alternative') is ook een aantal keren bij de commentaren genoemd, zo geeft Van Zeijl aan. "Onder andere omdat de rente nu op nul staat en daar dus in principe niets te halen valt."

Aandelenkeuzes waren goed

En hoe zit het met de beleggingskeuzes van de ondervraagde beleggingsexperts? In maart zijn IMCD en Adyen in de plaats gekomen voor Signify en Altice. "Dat laatste is jammer, want het aandeel liet op de laatste beursdag een enorme koerssprong van ruim 26 procent zien, waarmee de totale maandwinst op 18 procent kwam." Signify steeg 2 procent. "Meestal heeft men wel Galapagos bij de toppers staan. Maar nu even niet. Dat is jammer, de koers steeg met 22 procent op de laatste beursdag door goedkeuring van zijn belangrijkste medicijn voor reuma."

Alle toppers hebben het volgens Van Zeijl significant beter gedaan dan de AEX. "De namen op de flopperslijst deden ook wat ze moesten doen. Alleen Altice gooide flink dus wat roet in het eten."

In april komen beide nieuwe aandelen op de toppers/floppers-lijst voor. Adyen bij de toppers, IMCD bij de floppers. Galapagos staat duidelijk op nummer 1 bij de toppers. Van Zeijl: "Dat is jammer daar had het beter vorige maand kunnen staan. Nu Altice niet meer de gedoodverfde flopperskandidaat is, heeft ArcelorMittal weer deze plaats ingenomen. Ook omdat het economisch wat minder gaat. Cyclische bedrijven als ArcelorMittal hebben daar het meeste last van."

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Galapagos

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit