Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
RECESSIE 19-8-2019 14:23:00

De Bundesbank waarschuwt voor in aantocht zijnde recessie in Duitsland


Fotobron: Pixabay

(AFN) - De Bundesbank verwacht dat de Duitse economie na de krimp in het tweede kwartaal met 0,1 procent in het derde kwartaal opnieuw "geringe" krimp laat zien.

De meest gangbare definitie van een recessie is twee opeenvolgende kwartalen met economische achteruitgang.

Tegenvallende signalen

De afgelopen weken waren er al geregeld tegenvallende signalen over de Duitse economie. Ook waarschuwden verschillende grote Duitse bedrijven recent voor een minder hoge winst dan aanvankelijk verwacht.

Het is volgens de Bundesbank vooral aan de industrie te wijten dat de economie minder hard draait. De handelsoorlog speelt daar een grote rol bij. Of de binnenlandse vraag ook onder druk staat is nog niet duidelijk.

Stimuleringsmaatregelen

Recent door persbureau Bloomberg geraadpleegde economen voorzagen gemiddeld nog een kleine economische groei in het derde kwartaal van 0,2 procent, maar dat was voordat onder meer de Deutsche Bank zijn winstverwachtingen naar beneden bijstelde.

Het negatievere sentiment in de grootste economie in Europa is overgeslagen op de rest van de Europese Unie, waar de Europese Centrale Bank (ECB) al voorsorteerde op stimuleringsmaatregelen. Een bijgesteld rapport over de inflatie in de eurozone was slechter dan verwacht, wat de druk op de ECB om in te grijpen alleen maar vergroot.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Deutsche Bank AG

20-9-2019 Deutsche Bank Neutral Goldman Sachs Group Inc.
12-9-2019 Deutsche Bank Underweight Barclays Capital
4-9-2019 Deutsche Bank Neutral JP Morgan Chase & Co.
15-8-2019 Deutsche Bank Underperform Merrill Lynch & Co., Inc.
15-8-2019 Deutsche Bank Hold HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Deutsche Bank AG 7,29 -0,94% Deutsche Bank AG
pagehit