Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TECHSECTOR 18-4-2019 11:20:00

'De FAANG-aandelen bieden nog steeds interessante beleggingsmogelijkheden'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Binnen de groep van FAANGs gelooft beleggingsexpert Frank Schwarz dat Amazon en Netflix de bedrijven zijn die het meeste te bieden hebben en in feite de ultieme winnaars zullen zijn.

Hij wijst erop dat Amazon twee zeer winstgevende bedrijfstakken heeft: cloud computing in de vorm van Amazon Web Services en digitale reclame. Beide leveren buitengewoon hoge winsten op. Schwartz verwacht dat deze met ongeveer 40 procent per jaar zullen blijven groeien.

Aan de andere kant is Netflix een internationale onderneming waarvan de groei momenteel sterk versnelt. Het is niet alleen succesvol in Engelstalige landen, maar ook bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Zuid-Amerika. "Bovendien accepteren bestaande klanten de prijsstijgingen die momenteel worden doorgevoerd", aldus Scwartz. "De totale omzetgroei ligt op 30 procent en ook hier zijn de winsten buitengewoon hoog en zullen ze naar verwachting nog vele malen groter worden."

Facebook en Alphabet

De fondsmanager gaat er ook vanuit dat Facebook en Alphabet (het moederbedrijf van Google) zich goed zullen blijven ontwikkelen, maar dat ze voor grotere uitdagingen staan op het gebied van regelgeving. "Het aantal Facebook-gebruikers blijft echter jaarlijks groeien met 9 procent ondanks alle kritiek."

Daarnaast vestigt Schwartz de aandacht op de advertentie-inkomsten van Facebook. "Die zijn met 30 procent gestegen, vooral vanwege het succes van Instagram, waar marketing nog maar net is begonnen." Omdat de toezichthouder de aanwerving van veel nieuwe werknemers heeft opgelegd, wordt voor 2019 geen winstverhoging verwacht.

"De advertentie-inkomsten van Alphabet blijven echter met 20 procent groeien en net als bij Instagram van Facebook onderschat de markt nog steeds het potentieel van YouTube." Binnen andere bedrijfstakken ziet Schwartz nog onduidelijkheid, zoals bijvoorbeeld wat de ommekeer van Google Cloud betreft en het potentieel van Waymo.

Apple wordt het meest getart

De grootste uitdagingen zijn er voor Apple. Het techconcern stond op zijn hoogtepunt in 2014 en 2015 met de iPhone 6 en een omzetgroei van 30 procent. De fondsmanager besloot op dat moment om de positie van het MainFirst Global Equities Fund in het bedrijf te sluiten, met als uitgangspunt de aanname dat de smartphonemarkt zijn hoogtepunt had bereikt. "Dit bleek een correcte beslissing aangezien de omzetgroei van Apple na 2015 vlak was."

De piek in zijn aandelenkoers vond pas in 2018 plaats, maar indertijd presteerden andere technologieaandelen veel beter dan Apple. Op dit moment verliest Apple echter zijn marktaandeel in China, maar Schwartz denkt wel dat de aandelenkoers in de komende vijf jaar min of meer parallel zal lopen met de S&P 500. Maar er is een grote kans voor Apple. "Die ligt in het uitbreiden en optimaliseren van het serviceaanbod."

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Alphabet C (ex Google)

15-5-2019 Alphabet C (ex Google Buy UBS AG
30-4-2019 Alphabet C (ex Google Buy UBS AG
30-4-2019 Alphabet C (ex Google Buy Deutsche Bank AG
5-2-2019 Alphabet C (ex Google Buy UBS AG
14-1-2019 Alphabet C (ex Google Buy UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet C (ex Google) 1.146,33 0,00% Alphabet C (ex Google)
Amazon 1.977,90 -0,71% Amazon
Apple Inc. 205,66 1,14% Apple Inc.
Netflix Inc. 325,21 -10,27% Netflix Inc.
pagehit