Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
DIESELSCHANDAAL 24-6-2019 10:22:00

De fall-out van het dieselschandaal: opnieuw winstwaarschuwing van Daimler


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Daimler rekent erop honderden miljoenen kwijt te zullen zijn aan het oplossen van de kwestie. De automaker moest onlangs tienduizenden auto's terug naar de garage roepen vanwege gesjoemel met uitstootwaarden. Duitse en Amerikaanse autoriteiten onderzoeken deze zaak.

Daarnaast ligt Daimler in de Verenigde Staten onder een vergrootglas omdat het mogelijk verboden afspraken maakte met leverancier Bosch.

De nieuwe waarschuwing komt op het bordje van de nieuwe topman Ola Källenius. Hij nam recent het stokje over van Dieter Zetsche.

Dus geen lichte winststijging

Daimler verwacht dat de operationele winst dit jaar in de buurt komt van het resultaat van vorig jaar van 11,1 miljard euro. Eerder ging de automaker uit van een lichte winststijging.

Bij de bedrijfswagentak rekent Daimler op rode cijfers. Het eerste kwartaal werd hier al afgesloten met een tekort van 98 miljoen euro, vooral doordat plannen om pick-uptrucks in Zuid-Amerika te produceren totaal ontspoorden.

Prognoses

Het is de derde keer in korte tijd dat Daimler in zijn winstverwachting snijdt. Eerder waarschuwde de automaker al voor tegenvallende opbrengsten als gevolg van lastige marktomstandigheden door de handelsproblemen en de mindere economische groei.

Ook de strengere emissietesten die werden ingevoerd en een slepende zaak over koelvloeistof voor airconditioning, waren voor de Duitse automaker eerder redenen om zijn prognoses bij te stellen.

De automaker daalde op de beurs in Frankfurt omstreeks twintig over tien met bijna 4 procent. Het aandeel was zo 47,24 euro waard. Bekijk hier de actuele stand.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Daimler AG

16-7-2019 Daimler Sell Goldman Sachs Group Inc.
15-7-2019 Daimler Overweight Morgan Stanley
15-7-2019 Daimler Hold Independent Research GmbH
15-7-2019 Daimler Buy Deutsche Bank AG
12-7-2019 Daimler Outperform RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Daimler AG 46,35 -0,96% Daimler AG
pagehit