Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BIOTECH 27-6-2019 11:45:00

De tien belangrijkste biotechaandelen van de wereld om in de gaten te houden


Fotobron: Flickr, University of Liverpool

(finanzen.nl) - Sommige beleggers zijn echter terughoudend ten aanzien van biotechaandelen. Die houding komt in elk geval voor een deel voort uit het feit dat honderden kleine biotechs onrendabel zijn en (nog) geen goedgekeurde producten op de plank hebben.

Daarnaast zijn er beleggers die hun bekomst hebben gekregen toen eind 2015 een regelrechte biotechzeepbel uiteenspatte. Sindsdien heeft er echter een behoorlijke consolidatie plaatsgevonden in de sector, althans in de Verenigde Staten.

Behandeling van veel ziekten

Technisch gezien is een biotech een bedrijf dat biologische geneesmiddelen ontwikkelt. Elke producent van biologische geneesmiddelen zou een biotechbedrijf kunnen worden genoemd. Omdat biologische geneesmiddelen hebben bewezen zeer effectief te zijn in de behandeling van veel ziekten nemen de meeste grote farmaceutische bedrijven nu biologische geneesmiddelen op in hun productlijnen of hebben ze die in de pijplijn.

Maar in de meeste gevallen worden deze grote farmaceuten geen biotechbedrijven genoemd. Intussen zijn er behoorlijk wat grote beursgenoteerde biotechbedrijven die aanzienlijke winsten maken en verantwoordelijk zijn voor meerdere geneesmiddelen op de markt.

Breed scala van gebieden

De tien grootste beursgenoteerde biotechbedrijven zijn samen goed voor een jaarwinst van meer dan 50 miljard dollar en een jaaromzet van meer dan 200 miljard dollar. Deze biotechbedrijven variëren van gezondheidszorggiganten die al meer dan een eeuw actief zijn tot bedrijven die de laatste jaren snel zijn gegroeid.

Ze richten zich op een breed scala aan gebieden, van relatief veel voorkomende ontstekingsziekten tot zeldzame genetische ziekten. De Amerikaanse beleggingssite The Motley Fool heeft een top tien van meest interessante biotechaandelen op een rijtje samengesteld.

LEES OOK: 'Om deze redenen is biotech nu weer belangrijk voor beleggers' (een analyse van beleggingsstrateeg Han Dieperink)

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Amgen Inc.

21-5-2019 Amgen RBC Capital Markets
1-2-2019 Amgen RBC Capital Markets
30-1-2019 Amgen Neutral JP Morgan Chase & Co.
17-1-2019 Amgen RBC Capital Markets
17-1-2019 Amgen Buy Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit