Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TRUMP-RALLY 20-12-2016 17:25:48

De Trump-rally stoomt nog door, maar Nike blijft achter


Fotobron: Flickr, Maxime FORT. Bewerkt. (CC BY-NC-ND 2.0)

De Dow jaagt op een stand van 20.000 punten in een reeks waarin er dag na dag records worden neergezet. Bijna alle 30 aandelen van de index draaien volop mee in die tocht naar boven, maar er is één aandeel dat achterblijft en dat is Nike. Waar gaat het mis voor een van 's werelds bekendste sportmerken?

Nike is slechts een van de twee aandelen uit de Dow die dit jaar op een min staat. De andere is Coca-Cola, maar dat heeft een min van slechts 3 procent. Nike daarentegen staat dit jaar al 19 procent in de min.

De reden daarvoor is vrij simpel: Nike heeft een aantal moeizame kwartalen achter de rug, waarin het slechte cijfers moest overleggen aan de beleggers. Nike heeft last van de pittige concurrentie van merken zoals Adidas en Under Armour.

Teleurstelling biedt kansen

Maar volgens Steven Russolillo van The Wall Street Journal zitten in die teleurstellingen van de laatste jaren juist kansen voor beleggers. De lat ligt namelijk best laag voor Nike's kwartaalrapportage, komende dinsdag. En dus, concludeert Russolillo, kan het waarschijnlijk alleen maar meevallen.

Daarnaast stipt de columnist aan dat het aandeel Nike nooit over een langere tijd in de min heeft gestaan. De laatste dertig jaar stond Nike maar over zes jaren in de min. De laatste keer dat dat twee jaar op rij gebeurde was in 1983 en 1984, toen het op dat moment nieuwe Reebok als grote concurrent werd gezien.

Toen duurde de tegenvaller ook niet lang en in de jaren '90 kwam Nike zelfs zes jaar op rij met een groei van meer dan 10 procent.

Om ook nu te herstellen moet Nike volgens Russolillo laten zien dat het een plan heeft om de concurrentie van zich af te schudden. Een aanpassing die Nike in elk geval maakt in de kwartaalrapportage is dat het niet langer toekomstige bestellingen laat zien, een belangrijke graadmeter - voor toekomstige groei - voor marktvorsers. Volgens Nike doen die cijfers er niet meer zo toe, omdat het bedrijf veel meer direct aan consumenten verkoopt.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Nike Inc.

4-9-2019 Nike Neutral UBS AG
10-7-2019 Nike Buy Deutsche Bank AG
9-7-2019 Nike Overweight JP Morgan Chase & Co.
28-6-2019 Nike Buy Deutsche Bank AG
28-6-2019 Nike Outperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Nike Inc. 87,32 -0,40% Nike Inc.
pagehit