Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BAD BANK 17-6-2019 11:45:19

'Deutsche Bank wil miljarden euro's in bad bank onderbrengen'


Fotobron: Deutsche Bank

(AFN) - Het plan van Deutsche Bank maakt naar verluidt onderdeel uit van een omvangrijke reorganisatie die topman Christian Sewing van Deutsche Bank voor ogen heeft. Onder de 'bad bank' zouden vooral langlopende derivaten komen te vallen, waardoor die niet meer tot de kernbezittingen behoren. Door juist die risicovolle bezittingen af te splitsen in een apart onderdeel kan Deutsche Bank zich beter richten op de kernactiviteiten.

Ook zou Sewing de activiteiten op het gebied van handel in aandelen en rentegerelateerde producten buiten continentaal Europa drastisch willen inkrimpen of zelfs helemaal schrappen, aldus meerdere ingewijden. De focus zou vooral moeten komen te liggen op vermogensbeheer en dienstverlening aan zakelijke klanten.

Sewing kondigt de ingreep mogelijk aan bij de halfjaarcijfers van Deutsche Bank eind juli. De grootste bank van Duitsland verkeert al langer in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers, hoge boetes voor misstanden uit het verleden en grote ingrepen bij het personeelsbestand. Eerder dit jaar zag Deutsche Bank nog een fusie met Commerzbank mislukken.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Deutsche Bank AG

12-7-2019 Deutsche Bank Neutral UBS AG
11-7-2019 Deutsche Bank Neutral Goldman Sachs Group Inc.
9-7-2019 Deutsche Bank Neutral Independent Research GmbH
9-7-2019 Deutsche Bank Hold Norddeutsche Landesbank (Nord/LB)
9-7-2019 Deutsche Bank Hold HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Deutsche Bank AG 7,17 -0,19% Deutsche Bank AG
pagehit