Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
14-8-2019 17:04:50

Deutsche Bank zoekt nieuwe voorzitter

FRANKFURT (AFN) - Bij Deutsche Bank is de zoektocht gestart naar een opvolger voor president-commissaris Paul Achleitner. Daarmee lijkt het financiële concern te reageren op kritiek van aandeelhouders over de manier waarop belangrijke opvolgingen eerder geregeld werden.

Ook is er in de afgelopen jaren veel kritiek geweest over het functioneren van Achleitner zelf. De grootste bank van Duitsland verkeert onder zijn toezicht al enige tijd in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers, grote verliezen en hoge boetes voor misstanden uit het verleden. Deutsche Bank werkt inmiddels aan een reorganisatie waarbij duizenden banen verloren gaan.

Achleitner vertrekt mogelijk nog niet heel snel bij de bank. De Oostenrijker, die al sinds 2012 de raad van commissarissen voorzit, zou zijn huidige termijn nog willen afmaken, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Die periode eindigt pas in 2022. Deutsche Bank laat in een reactie in het midden wanneer Achleitner precies het stokje wil overdragen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Deutsche Bank AG

20-9-2019 Deutsche Bank Neutral Goldman Sachs Group Inc.
12-9-2019 Deutsche Bank Underweight Barclays Capital
4-9-2019 Deutsche Bank Neutral JP Morgan Chase & Co.
15-8-2019 Deutsche Bank Underperform Merrill Lynch & Co., Inc.
15-8-2019 Deutsche Bank Hold HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Deutsche Bank AG 7,29 -0,94% Deutsche Bank AG
pagehit