Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEURS 6-11-2019 09:00:01

Deze 11 dingen moet je weten over de beurs vandaag

(finanzen.nl/AFN) - De AEX staat kort na opening op 591,7 een winst van 0,2 procent. De Duitse Dax opent onveranderd en de Britse FTSE verliest 0,2 procent.

1. Beleggers letten vooral op de verdere ontwikkelingen rond de eerste fase van een Amerikaans-Chinese handelsdeal. Op het Damrak kwamen supermarktconcern Ahold Delhaize en roestvrijstaalmaker Aperam met kwartaalberichten.

2. China lijkt terughoudend te zijn met de ondertekening van een handelsdeal met de VS. Peking zou van Washington onder meer eisen dat importheffingen op Chinese goederen worden teruggedraaid en dat er een pauze wordt ingelast in de handelsoorlog.

3. Ahold Delhaize zag de omzet in het derde kwartaal groeien. In de Verenigde Staten, waar de Belgisch-Nederlandse supermarktketen het grootste deel van zijn opbrengsten haalt, was volgens de onderneming sprake van solide prestaties. In Nederland groeide de omzet en in België was sprake van een kleine krimp. Ahold Delhaize handhaafde de verwachtingen voor heel het jaar.

4. Aperam boekte afgelopen kwartaal flink minder omzet en winst dan een jaar eerder. Naast de gebruikelijke seizoensinvloeden kwam dat volgens de onderneming door prijsdruk van import van roestvrijstaal uit andere regio's en minder vraag uit de markt. Aperam verwacht dat de marktomstandigheden nog wel even uitdagend blijven. Verder opende raambekleder Hunter Douglas de boeken.

5. Heijmans staat op het punt een nieuwe opdracht voor de verdubbeling van een rijbaan op vliegveld Schiphol binnen te halen. De luchthaven heeft de een contract met een waarde van bijna 50 miljoen euro voorlopig gegund aan het bouwbedrijf.

6. Ook Ajax staat in het nieuws. De beursgenoteerde voetbalclub speelde dinsdag gelijk tegen het Britse Chelsea (4-4) in de Champions League. Ajax heeft na vier groepswedstrijden zeven punten, net als Chelsea en Valencia.

7. In Parijs kwam Société Générale met cijfers. De Franse bank had naar eigen zeggen veel last van de moeilijke marktomstandigheden in augustus en zag de kwartaalwinst flink dalen.

8. In Frankfurt openden automaker BMW, betaalbedrijf Wirecard en sportkledingfabrikant Adidas de boeken. Ook de Europese chipsector weet de aandacht op zich gericht, na een slecht ontvangen kwartaalbericht van de Amerikaanse chipmaker Microchip Technology.

9. Twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur komen mogelijk samen. Kopieermachine- en printerfabrikant Xerox is bezig met een bod op HP, zeggen ingewijden.

10. Telecombedrijf en techinvesteerder SoftBank beleeft weinig plezier aan zijn belangen in Uber en WeWork. Softbank boekte het eerste operationele kwartaalverlies in veertien jaar, mede door forse afschrijvingen op WeWork.

11. De euro was 1,1075 dollar waard, tegen 1,1067 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 56,92 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 62,59 dollar.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

FTSE 100 7.262,49
-0,84%
AEX 594,16
-0,42%
DAX Kursindex 5.871,57
-0,48%

Valuta in dit artikel

USD/EUR 0,904 0,0014
0,15
pagehit