Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TESLA 31-5-2019 11:36:26

Deze analisten zijn nog steeds optimistisch over Tesla


Fotobron: Pixabay
(finanzen.nl) - Ark Invest, een vermogensbeheerder uit New York, hanteert nog steeds een enorm hoog koersdoel voor Tesla van 6.000 dollar voor de komende vijf jaar. Dit staat in schril contrast met het algemene beeld op Wall Street. Analisten geraadpleegd door Bloomberg hanteren voor Tesla gemiddeld een koersdoel van 276,72 dollar voor de komende twaalf maanden. Een vijfjarig koersdoel is er niet.

Ark heeft een belang van 0,4 procent in Tesla en behoort daarmee tot de 31 grootste aandeelhouders van de autobouwer. Tesla is de grootste positie in de op innovatie gefocuste ETF van Ark.

Twijfels over de toekomst

De vermogensbeheerder werd in de afgelopen weken alleen maar positiever over Tesla, ondanks dat het aandeel een flinke duikeling maakte. Analisten stellen vragen bij de kasstroom van het bedrijf en de toekomstige vraag naar auto’s van Tesla, nadat de autobouwer in het eerste kwartaal van dit jaar een gigantisch verlies in de boeken zette. Ark kocht zelfs bijna 340.000 aandelen Tesla bij in het eerste kwartaal, zo blijkt uit documenten die werden ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

Enkele analisten bekritiseerden de positieve visie die Ark heeft over Tesla. "Mede door de zijprojecten van [topman Elon] Musk, waaronder SpaceX, en hyperloops, zijn veel Tesla-beleggers van mening dat zij niet een normale belegging kopen, maar een ticket voor de toekomst waarin een koers van 4.000 dollar of meer mogelijk is", aldus analist Brian Johnson van Barclays.

Maar Ark blijft bij zijn mening en ziet nog steeds veel potentie voor Tesla op de lange termijn. Bovendien zien analisten niet de werkelijke waarde van de autobouwer in, aldus de vermogensbeheerder.

Analisten van Ark Invest pasten afgelopen week hun ramingen voor Tesla aan en verwachten nu dat er meer auto’s verkocht kunnen worden dan verwacht. Ark mikte aanvankelijk op de verkoop van 1,7 miljoen auto’s in 2023, maar dit is nu het meest pessimistische scenario in de schattingen van de vermogensbeheerder.

"In een podcast liet Elon Musk weten dat Tesla in 2023 circa 3 miljoen auto’s kan produceren", aldus de analisten. "Als gevolg mikken wij daar nu ook op voor 2023, hetgeen een exponentiële stijging van de productie zou betekenen", aldus Ark.

De marktvorsers maken zich in andere woorden dus geen zorgen over de toekomst van Tesla, ook niet nu de concurrentie toeneemt. Ark verwacht dat het aandeel flink kan stijgen, zelfs als Musks verwachtingen over autonoom autorijden niet uitkomen.

Misverstanden

"Zelfs als een volledig zelfsturende auto sciencefiction blijkt, en Tesla dus niet een dergelijke auto kan maken, dan kunnen de elektrische auto’s van het bedrijf er evengoed nog voor zorgen dat het aandeel twee tot zes keer meer waard kan worden ten opzichte van de huidige koers van net onder 190 dollar", aldus de marktvorsers.

"Er zijn veel misverstanden over het competitieve voordeel van Tesla", concludeerden de analisten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tesla

17-7-2019 Tesla Morgan Stanley
3-7-2019 Tesla Underweight JP Morgan Chase & Co.
3-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
3-7-2019 Tesla Sell Goldman Sachs Group Inc.
1-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Tesla 258,18 1,83% Tesla
pagehit