Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AANDELEN 9-11-2016 12:04:48

Deze sector profiteert juist van verkiezingswinst Trump


Fotobron: Freeimages.com

Beleggers lijken enigszins te zijn bekomen van de ergste schrik over de overwinning van Donald Trump. De verliezen op de Europese beurzen lopen wat terug en in één sector wordt juist positief gereageerd op de verkiezingswinst van Trump: namelijk in de farmaceutische sector.

De aandelen van Europese farmaceutische bedrijven schoten woensdag omhoog. Bedrijven als Sanofi, Bayer, GlaxoSmithKline en Fresenius stegen tussen 2 en 4 procent.

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen stonden de farma-aandelen juist stevig onder druk door de verwachting dat de Democratische kandidaat Hillary Clinton de strijd om het Witte Huis zou gaan winnen.

Kritiek Clinton op prijsverhogingen

Clinton heeft zich zeer kritische uitgelaten over de extreme prijsverhogingen van medicijnen en beloofde met een plan te komen om de "woekerprijzen" in de farmaceutische industrie aan te pakken. Fabrikanten zouden volgens haar stevig moeten worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid als zij hun prijzen te veel verhogen.

Ook pleitte ze via een tweet ervoor om de grenzen open te gooien. "Als uw medicijnen in Canada goedkoper zijn, dan moet u deze daar kunnen kopen, mits ze voldoen aan onze veiligheidsnormen."

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over GlaxoSmithKline plc (GSK)

17-6-2019 GlaxoSmithKline Underweight Morgan Stanley
13-6-2019 GlaxoSmithKline Buy Goldman Sachs Group Inc.
11-6-2019 GlaxoSmithKline Hold Kepler Cheuvreux
17-5-2019 GlaxoSmithKline Neutral UBS AG
3-5-2019 GlaxoSmithKline Neutral Deutsche Bank AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Bayer 56,14 2,17% Bayer
Fresenius SE & Co. KGaA (St.) 49,12 2,08% Fresenius SE & Co. KGaA (St.)
GlaxoSmithKline plc (GSK) 16,17 0,76% GlaxoSmithKline plc (GSK)
Sanofi S.A. 78,74 1,10% Sanofi S.A.
pagehit