Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AANDELEN 6-2-2019 10:50:00

Deze vier aandelen zijn nog steeds een goede investering, zelfs over tien jaar


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/finanzen.net) - Er zijn vele voorbeelden die bewijzen dat een op lange termijn gerichte belegging de moeite waard is. Een prominent voorbeeld dateert van iets langer geleden. Investeringslegende Peter Lynch, voormalig portefeuillebeheerder van het Fidelity Magellan Fund, liet het fonds van de oorspronkelijke 20 miljoen dollar aan beheerd vermogen in 1977 binnen 13 jaar uitgroeien tot een vermogen onder beheer van 14 miljard dollar.

Elk jaar kon deze stermanager een gemiddeld rendement van 29 procent aan zijn investeerders showen. Degenen die vanaf het begin in het fonds hadden geïnvesteerd, konden gedurende deze 13 jaar veel geld verdienen. Louter en alleen met puur geduld.

Selectiefactoren

Dat succes geldt niet voor iedereen. Maar er zijn een aantal zaken waarmee rekening kan worden gehouden en die kunnen helpen bij de selectie van bedrijven waarin op lange termijn wordt geïnvesteerd. Stabiele en duurzame bedrijfsgroei is een belangrijke factor, evenals het vermogen van een bedrijf om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Verstandig is het ook om in te spelen op snel ontwikkelende industrieën zoals technologie, financiën of gezondheidszorg. Of bedrijven die een sterk merk hebben opgebouwd en in het verleden misschien niet spectaculair hebben gepresteerd, maar wel altijd met een solide prestatie komen. Beleggen in die hoek kan op de lange termijn goed uitpakken.

Deze vier aandelen zouden nog steeds een goede investering kunnen zijn voor de komende tien jaar:

Tip 1: Aandeel van Apple

Apple heeft bij veel marktexperts de reputatie een goede investering op lange termijn te zijn. De laatste tijd is het techconern echter vaak in het nieuws geweest met negatief nieuws. Naast de zwakke verkoopcijfers voor de iPhone, met name in China, gaf Apple begin januari zelfs een verkoopwaarschuwing af voor het huidige kwartaal.

Stephen McBride, fondsmanager en hoofdanalist van RiskHedge, ging zelfs zover om onlangs de bedenker van de iPhone feitelijk dood te verklaren. De eind januari gepubliceerde kwartaalcijfers van Apple voldeden echter aan de eigen verwachtingen en overtroffen de verwachtingen van menig marktkenner.

Ron Johnson, voormalig retailmanager van Apple, liet zich halverwege januari op de Amerikaanse zakenzender CNBC nog zeer optimistisch uit over de maker van iPhones. "Ik kan me geen betere aankoop voor een portfolio voor het komende decennium voorstellen." Hij is overtuigd van Apple's marktaandeel, zijn vermogen om consumenten te bereiken en zijn producten.

Ook topbelegger Warren Buffett wordt niet moe van zijn continue lofuitingen richting Apple. Hij blijft onverminderd in een rooskleurige toekomst van de fabrikant van iPhones geloven en laat zich door koersdalingen niet van de wijs brengen.

"Ik concentreer me niet op de verkoopcijfers in het volgend kwartaal of in het volgend jaar." Buffett concentreert zich liever op de miljoenen mensen die een iPhone gebruiken, vertelde hij aan CNBC. Het zijn deze trouwe iPhone-gebruikers die volgens een keur aan marktvorsers van het Apple-aandeel een veilige investering maken.

Bovendien zou de toekomst van het bedrijf weleens niet alleen af kunnen hangen van de verkoop van iPhones. Er is een breed scala aan producten en diensten waarmee het bedrijf de markt op gaat en wil gaan, die de toekomstige groei zou kunnen waarborgen.

Tip 2: Aandeel van Amazon

Verschillende marktwaarnemers zijn er zeker van dat een investering in het onlinewinkelconcern Amazon ook op de lange termijn kan renderen. Volgens Will Ashworth van InvestorPlace heeft de -e-commerce gigant, naast het succesvolle retail- en cloudaanbod, een goede basis gelegd voor toekomstige groei, vooral met Amazon Prime, aangezien dit abonnementsaanbod ertoe zou leiden dat klanten veel meer geld op het platform achterlaten.

Bovendien profiteert Amazon van zijn sterke klantgerichtheid en het veroveren van marktaandeel op steeds meer verschillende gebieden. Dit zou het bedrijf een goede positie voor de toekomst kunnen garanderen.

Tip 3: Aandeel van Berkshire Hathaway

Ook de Amerikaanse holdingmaatschappij van de 'gewichtheffer' onder de beleggers, Warren Buffett, wordt door marktexperts genoemd als een goede langetermijnbelegging. Gezien de hoge leeftijd van Buffett (88 jaar) zijn er echter steeds meer geluiden te horen dat zijn bedrijf het zonder hem niet zou kunnen rooien. Maar veel marktvorsers denken nog steeds dat de holding zonder Buffett zijn gewoonlijke performance kan leveren.

Het succes van Berkshire Hathaway is te danken aan de vele bedrijven waarin het een belang heeft. Deze bestrijken een breed scala aan industrieën. De onderneming is gespecialiseerd in het investeren van haar eigen winst in de aankoop van aandelen die zich door een zeker concurrentievoordeel onderscheiden van hun concurrenten.

Op deze manier heeft Buffett van deze holding een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld gemaakt en het ziet er niet naar uit dat deze trend snel zal veranderen.

Tip 4: Aandeel van Visa

Een ander aandeel dat door beleggingsexperts vaak wordt genoemd als een investering met een groot potentieel voor de toekomst is het aandeel Visa. Het bedrijf voor financiële transacties is goed gepositioneerd voor een wereld die steeds meer met elkaar gelinkt is en steeds digitaler wordt.

Visa heeft al veel exposure op de Amerikaanse en Europese markten. Marktdeskundigen zien echter nog steeds veel potentieel in opkomende economieën en landen waar contante betalingen tot op heden nog meer voorkomen. Strategen van Credit Suisse gaan ervan uit dat e-commerce nog veel groeipotentieel heeft en Visa's nieuw ontwikkelde real-time betaalplatform Visa Direct zou ervoor kunnen zorgen dat het traditionele C2B-model zich in een nieuwe richting ontwikkelt.

Bovendien zijn veel marktvorsers ervan overtuigd dat Visa een jaarlijks groeipotentieel met dubbele cijfers heeft. Dit zijn allemaal tekenen dat een investering in Visa op de lange termijn mogelijk wijs kan zijn.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Visa Inc.

25-10-2018 Visa Overweight JP Morgan Chase & Co.
17-9-2018 Visa Buy Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Amazon 1.897,83 1,04% Amazon
Apple Inc. 199,80 2,16% Apple Inc.
Berkshire Hathaway Inc. B 208,51 0,21% Berkshire Hathaway Inc. B
Visa Inc. 171,06 -0,13% Visa Inc.
pagehit