Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TECHNOLOGIESECTOR 11-10-2018 13:43:00

Dialog Semiconductor schittert ondanks somberheid op de beursvloeren


Fotobron: freeimages.com

(AFN) - Daarmee kwam de prijs van het aandeel van Dialog Semiconductor tegen half twee op 20,89 euro te staan. Het Britse chipbedrijf, dat in Duitsland aan de beurs genoteerd staat, heeft met Apple overeenstemming bereikt over gebruik van onder meer de energiebeheertechnologie van de Britten.

Ook worden enkele bedrijfsonderdelen met in totaal driehonderd medewerkers overgenomen. In totaal is 600 miljoen dollar met de deal gemoeid, waarvan de helft verspreid over de komende jaren.

Dialog haalde meerdere contracten binnen bij de iPhone-maker. Naast een licentie voor de energiebeheertechnologie van Dialog gaat Apple ook gebruikmaken van onder meer audiochips en techniek voor het opladen van apparaten.

De deal is een grote opsteker voor Dialog, dat voor ongeveer driekwart van zijn omzet afhankelijk is van Apple. Een jaar geleden waarschuwde Dialog zijn investeerders nog dat Apple zijn eigen chips voor stroombeheer zou kunnen gaan ontwerpen. Apple maakt tegenwoordig wel chips voor eigen gebruik, maar richt zich daarbij vooralsnog specifiek op smartphonegerelateerde chips, zoals voor beeldschermen en verbindingen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Dialog Semiconductor Plc.

17-6-2019 Dialog Semiconductor Sell DZ BANK
17-6-2019 Dialog Semiconductor Buy Hauck & Aufhäuser Privatbankiers KGaA
5-6-2019 Dialog Semiconductor Outperform Credit Suisse Group
3-6-2019 Dialog Semiconductor Buy Merrill Lynch & Co., Inc.
17-5-2019 Dialog Semiconductor Outperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Apple Inc. 199,39 0,77% Apple Inc.
Dialog Semiconductor Plc. 34,28 5,89% Dialog Semiconductor Plc.
pagehit