Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEURZEN 25-5-2016 14:45:12

Dit gebeurt vandaag op Wall Street


Fotobron: Flickr, Silveira Neto

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan woensdag naar verwachting hoger openen, waarmee de winsten van een dag eerder verder worden uitgebouwd. Beleggers blijven positief gestemd over de vooruitzichten voor een renteverhoging in de Verenigde Staten. Ook de nieuwe uitbetaling en schuldverlichting voor Griekenland worden gunstig opgevat op Wall Street.

Dinsdag gingen de Amerikaanse aandelenbeurzen al flink omhoog. Een onverwacht sterke groei van de huizenverkopen in de VS sterkte het vertrouwen in de kracht van de Amerikaanse economie. Meer handelaren denken dat de Federal Reserve in juni de rente gaat verhogen.

De ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) hebben in de nacht van dinsdag en woensdag besloten 10,3 miljard euro vrij te maken voor Griekenland. Ook werd Griekenland schuldverlichting toegezegd.

HP in schijnwerpers

Bij de bedrijven in New York staat Hewlett-Packard Enterprise (HPE) in de schijnwerpers. HPE splitst het dienstverleningsdeel van zijn bedrijf af en voegt het samen met IT-dienstverlener Computer Sciences Corp (CSC), zo werd dinsdag nabeurs bekend. HPE levert onder meer hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt en komt voort uit computer- en technologieconcern Hewlett-Packard. Dat werd eind vorig jaar verdeeld in twee onderdelen: HPE en HP Inc, dat computers en printers verkoopt. HP Inc komt nabeurs met resultaten.

Microsoft schrapt banen

Microsoft kondigde voorbeurs aan nog eens 1850 banen te schrappen bij de mobieltjestak, die het heeft overgenomen van Nokia. Het softwareconcern neemt daarbij een buitengewone last van 950 miljoen dollar, onder meer voor reorganisatie- en ontslagkosten.

Winstwaarschuwing Tiffany

Juweliersketen Tiffany meldde voor opening tegenvallende omzetcijfers en kwam met een winstwaarschuwing voor het hele jaar. Verder liet FedEx weten dat de overname van TNT is afgerond en dat het integratieproces is begonnen.

Marktonderzoeker Markit komt kort na aanvang van de handel met voorlopige cijfers over de Amerikaanse dienstensector.

Terugblik

De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag met een winst van 1,2 procent op 17.706,05 punten. De brede S&P 500 steeg 1,4 procent naar 2076,06 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 2 procent vooruit naar 4861,05 punten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tiffany & Co . Inc.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

HP Inc (ex Hewlett-Packard) 18,91 -1,56% HP Inc (ex Hewlett-Packard)
Microsoft Corp. 137,26 -0,83% Microsoft Corp.
Tiffany & Co . Inc. 82,26 0,21% Tiffany & Co . Inc.

Indices in dit artikel

Dow Jones 25.962,44
-0,66%
S&P 500 2.900,51
-0,79%
NASDAQ 100 7.664,47
-0,71%
pagehit