Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEURZEN 26-5-2016 14:45:04

Dit gebeurt vandaag op Wall Street


Fotobron: Flickr, Silveira Neto

NEW YORK (AFN) - Na de stevige winsten van de afgelopen dagen lijken de aandelenbeurzen in New York donderdag een adempauze in te lassen. Beleggers op Wall Street voelden zich de afgelopen dagen gesterkt door de kracht van de Amerikaanse economie. Die lijkt sterk genoeg om volgende maand een eventuele renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank aan te kunnen.

Veel aandacht zal uitgaan naar HP Inc, dat computers en printers verkoopt. Woensdag nabeurs bleek dat het bedrijf, dat vorig jaar voortkwam uit de splitsing van computer- en technologieconcern Hewlett-Packard, nog altijd kampt met dalende verkopen. De omzet van HP Inc kwam afgelopen kwartaal 11 procent lager uit dan een jaar eerder.

Kwartaalcijfers

Qua bedrijfsfondsen weet verder onder meer kledingwinkelketen Abercrombie & Fitch de aandacht op zich gericht. Het aandeel lijkt een stevige koersval te wachten na de publicatie van tegenvallende kwartaalresultaten. Ook discounter Dollar General opende de boeken, net als warenhuis Sears. Laatstgenoemde kampte weer met tegenvallende omzetten en onderzoekt opties om afscheid te nemen van diverse merken en diensten.

Stijgende olieprijs

Ook de stijgende olieprijs blijft een rol spelen op de beursvloeren. Zowel voor Brent als voor olie uit de VS moest donderdag voor het eerst dit jaar meer dan 50 dollar worden betaald. Die prijzen lagen daarmee circa 1 procent hoger dan woensdag.

Daling ww-aanvragen

Op economisch vlak bleek voorbeurs dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week sterker is gedaald dan verwacht. Daarnaast werd een sterke groei van de orders voor duurzame goederen gemeld. Die plus was vooral te danken aan bestellingen voor vliegtuigen. Na de openingsbel volgen nog data over de huizenmarkt in de VS.

Terugblik

De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag met duidelijke winsten de handel uit. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent in de plus op 17.851,51 punten. De S&P 500 steeg 0,7 procent, naar 2090,54 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,7 procent vooruit, naar 4894,89 punten.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Grondstoffen in dit artikel

Olie (Brent) 60,42 0,37
0,62

Indices in dit artikel

Dow Jones 25.962,44
-0,66%
S&P 500 2.900,51
-0,79%
NASDAQ 100 7.664,47
-0,71%
pagehit