Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BAT 12-9-2019 09:44:00

Dit is waarom tabaksreus BAT snijdt in zijn personeelsbestand


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - De rookindustrie ziet zijn inkomsten uit sigaretten in gevestigde markten al langer teruglopen. Ook wordt de concurrentie steeds sterker. Daar komt bij dat de regelgeving voor alternatieve producten met name in de Verenigde Staten steeds verder wordt aangescherpt.

Zo wil president Donald Trump strenger optreden tegen rookproducten met toegevoegde smaakstoffen, want die zijn gelinkt aan gezondheidsproblemen.

BAT wil met de kostenbesparing geld vrijmaken voor investeringen in rookalternatieven als het populaire 'vapen', waarbij een nicotinehoudende vloeistof wordt verdampt, al dan niet met een smaakje. BAT mikt in de periode 2023/2024 op een omzet uit nieuwe rookproducten van 5 miljard pond, omgerekend 5,6 miljard euro.

De reorganisatie maakt deel uit van een programma om de onderneming te versimpelen. Daarbij wordt vooral gesnoeid in het management. Naar verwachting wordt een vijfde van de hogere functies door de reorganisaties geraakt. In totaal werkten vorig jaar wereldwijd 95.000 mensen voor het bedrijf.

Beleggers blijken in hun nopjes met het besluit. Op de aandelenbeurs in Londen steeg het aandeel van BAT in het begin van de handelssessie met 2,07 procent naar 31,06 pond. Volg hier de verdere ontwikkelingen van de aandelenkoers van deze tabaksgigant.

Wat denkt u?

Nieuws voor BAT PLC (British American Tobacco)

Meer nieuws

Analisten over BAT PLC (British American Tobacco)

13-9-2019 BAT Buy Deutsche Bank AG
12-9-2019 BAT Buy Jefferies & Company Inc.
28-8-2019 BAT Overweight JP Morgan Chase & Co.
19-8-2019 BAT Buy UBS AG
6-8-2019 BAT Outperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit