Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
WIET 30-3-2019 12:26:37

Dit zijn de favoriete aandelen van Wall Streets eerste wietanalist


Fotobron: Freeimages.com
(finanzen.nl) - Azer schat de totale omzet uit de Amerikaanse wietindustrie op "minstens" 50 miljard dollar en verwacht dat dit bedrag kan groeien tot circa 80 miljard dollar tegen 2030. Ook de Canadese wietmarkt noemde de analist veelbelovend, waar de omzet richting de 12 miljard Canadese dollar zal gaan tegen 2025.

De omzet zal daarbij grotendeels komen uit het recreatief gebruik van wiet en circa 2 miljard dollar zal komen uit medische toepassingen. Buiten Noord-Amerika ziet de marktvorser een omzetpotentie van circa 31 miljard dollar tegen 2025 in de 43 landen waar het (medicinaal) gebruik van wiet is of wordt goedgekeurd.

Alles naar Canada

Azer verwacht dat een groot deel van de omzet in de eerste instantie zal gaan naar grote Canadese bedrijven met een internationale blootstelling. Vanwege de toegang tot kapitaal en licenties, hebben deze ondernemingen volgens Azer al een stapje voor. Ook de alcohol- en tabaksindustrie kunnen op termijn profiteren van de sterke opkomst van wiet, zo voorziet de analist. Constellation Brands heeft bijvoorbeeld een belang van 38 procent in wietproducent Canopy Growth en heeft de optie om een meerderheidsbelang hierin te nemen.

Ook Altria Group, het moederbedrijf van onder meer Philip Morris USA en John Middleton, U.S, heeft een belang van 45 procent in een andere wietfabrikant Cronos Group, met de optie om het belang uit te breiden tot 55 procent.

Volgens de analist draait het succes van wietaandelen bovenal om timing. Steeds meer landen zijn bereid het wietbeleid te verruimen, maar echte beleidsveranderingen om de commercialisering van cannabis mogelijk te maken, duren vaak langer dan verwacht.

Welke wietaandelen zijn volgens Azer het meest interessant? Volgens de analist springt Aurora Cannabis eruit, mede vanwege de mogelijkheden om op te schalen. Ook het zicht op winstgevendheid vindt de marktvorser interessant. Het bedrijf zal naar verwachting rond juni een positief bedrijfsresultaat (EBITDA) kunnen realiseren, met een positieve vrije kasstroom in het kwartaal erna. "Dat maakt het bedrijf een van de eerste erkende wietproducenten met een positieve EBITDA.

De marktvorser hanteert een koersdoel van 14,00 dollar. Het aandeel sloot donderdag op 11,85 dollar.

Andere kanshebbers

Andere aandelen met potentie noemt Azer Canopy Crowth en Tilray met koersdoel van respectievelijk 82,00 en 150,00 dollar. De aandelen sloten donderdag op 56,89 en 65,94 dollar. Canopy Growth wist al snel het grootste marktaandeel voor zich te winnen op het vlak van leveranciersovereenkomsten.

Azer mikt op een marktaandeel van 30 procent voor het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar. Bovendien profiteert de onderneming van een grote aandeelhouder als Constellation Brands, die onder meer innovatie en logistieke oplossingen biedt. Wel merkte de analist op dat Canopy grote verliezen lijdt.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Canopy Growth Corp

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Canopy Growth Corp 20,29 -3,20% Canopy Growth Corp
Constellation Brands Inc (A) 179,65 -1,76% Constellation Brands Inc (A)
Tilray 19,93 0,61% Tilray
pagehit