Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
21-2-2019 07:21:05

EMA geeft orderboek Heijmans zetje

ROSMALEN (AFN) - Het orderboek van bouwer Heijmans stond aan het eind van vorig jaar op iets meer dan 2 miljard dollar. Onder meer het bouwproject voor het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de verbreding van de A1 Apeldoorn Azelo droegen daar aan bij, zo meldde de bouwer in een handelsbericht.

Een grote opdracht van Schiphol zit nog niet in de orderportefeuille. Minpuntje was het beëindigen van het Wintrack II-contract, dat de orders met ongeveer 130 miljoen euro drukte. Eind 2017 stond het boek op bijna 1,9 miljard euro.

Heijmans voerde afgelopen jaar de omzet met 13 procent op tot bijna 1,6 miljard euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) groeide met 43 procent tot 43 miljoen euro. Onder de streep resteerde een winst van 20 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 9 miljoen euro negatief, exclusief beëindigde activiteiten. Heijmans verkocht afgelopen jaar 2237 woningen en zag al zijn divisies positief bijdragen aan het resultaat.

Toelichting

Topman Ton Hillen wees daar in een toelichting ook op. Hij benadrukte dat, om in de toekomst aan de grote woningbehoefte te voldoen, landelijke regie nodig is. ,,Daarbij moeten nieuwe ontwikkellocaties binnen- en buitenstedelijk worden aangewezen'', aldus Hillen.

Over het afgelopen jaar keert de onderneming geen dividend uit, omdat het zijn balans verder wil versterken. De kapitaalkosten zullen verder verbeteren vanwege verschillende stappen die de afgelopen tijd zijn genomen, zoals het herfinancieren van de bankleningen.

Voor dit jaar voorziet de bouwer een vergelijkbare omzet als in 2018. Een daling van de opbrengsten bij Infra vanwege een selectief aannamebeleid zal daarbij worden gecompenseerd door de andere activiteiten. Uitgaande van ongewijzigde marktomstandigheden zullen de algehele resultaten verbeteren, aldus Heijmans.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Heijmans

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Heijmans 8,02 -1,11% Heijmans
pagehit