Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
22-8-2019 15:54:09

Europese beurzen veelal lager

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdagmiddag overwegend in het rood. Beleggers keken vooral uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint. Op het Damrak moesten bouwer BAM en betaalbedrijf Adyen het ontgelden na publicatie van halfjaarberichten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening van Wall Street 0,2 procent lager op 549,60 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 800,62 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden tot 0,9 procent, Frankfurt ging 0,1 procent omhoog.

Adyen was hekkensluiter bij de hoofdfondsen met een min van 3,5 procent. De betalingsverwerker boekte flink meer omzet in de eerste jaarhelft, maar analisten van KBC Securities waarschuwen dat die groei op lange termijn niet vol te houden is. Sterkste stijger was staalfabrikant ArcelorMittal met een winst van 4,1 procent.

BAM

In de MidKap raakte BAM 8,4 procent kwijt. De bouwer sloot de eerste jaarhelft af met rode cijfers en moest een extra voorziening van 7,5 miljoen euro nemen op sluisproject OpenIJ. Eerder zadelde OpenIJ de bouwer al met tientallen miljoenen aan extra kosten op.

Boskalis verloor in de ochtend fors, maar stond inmiddels op een plus van 0,2 procent. De baggeraar zag het bedrijfsresultaat in de eerste jaarhelft afnemen. Het bedrijf treft daarnaast voorzieningen van ruim 100 miljoen euro op een aantal contracten, vooral rond offshorewindprojecten. Volgens Boskalis zijn de marktomstandigheden in die sector sterk veranderd door het wegvallen van subsidies.

Stern

Op de lokale markt kreeg Stern er 4,7 procent bij. Het autobedrijf boekte in de eerste jaarhelft een recordwinst dankzij de verkoop van SternLease aan leasemaatschappij ALD.

Osram Licht steeg 1,7 procent in Frankfurt. Het verlichtingsbedrijf heeft de weg vrijgemaakt voor een overnamebod door de Oostenrijkse sensormaker AMS (min 0,2 procent). Daarmee gaat de overnamestrijd van AMS met investeerders Bain Capital en Carlyle Group de volgende fase in.

De euro was 1,1082 dollar waard tegen 1,1097 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 56,27 dollar. Brentolie daalde 0,5 procent in prijs tot 60,60 dollar per vat.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

AEX 577,44
-0,28%
pagehit