Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
26-3-2019 17:41:01

Europese beurzen vinden weg omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee herstelden de graadmeters iets van de verliezen in de voorbije sessies door toenemende zorgen over de staat van de mondiale economie. Beleggers hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsoverleg tussen Washington en Peking.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,8 procent hoger op 545,37 punten. De MidKap won 0,9 procent tot 754,12 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen klommen tot 0,9 procent.

Adyen voerde de AEX aan met een winst van 3,8 procent. Betaalbedrijven weten de laatste tijd de aandacht op zich gericht na de eerder aangekondigde fusie tussen Worldpay en FIS. Die bedrijven voerden onder meer schaalgrootte op als reden voor het samengaan. Volgens sommige kenners staan mogelijk meer deals in de sector op de rol.

Een ander fintechbedrijf, Wirecard, won in Frankfurt dik 26 procent aan beurswaarde. Volgens het bedrijf blijkt uit extern onderzoek dat het bedrijf zich niet schuldig heeft gemaakt aan fraude door het Singaporese kantoor van Wirecard.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit