Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
6-3-2019 13:58:02

Exxon investeert komende tijd tot 65 miljard

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse ExxonMobil investeert dit en volgend jaar tot 65 miljard dollar in onder meer het zoeken en produceren van olie en gas, de bouw van fabrieken en uitbreiding van raffinaderijen en pijpleidingen. Dat meldde het olieconcern woensdag voorafgaand aan een investeerdersdag.

Een van de prioriteiten als het gaat om investeringen is Guyana, waar ExxonMobil werkt aan een groot offshore project. Maritiem dienstverlener SBM Offshore is momenteel bezig met de bouw van een productie- en opslagschip voor ExxonMobil voor het olieveld Liza bij Guyana. Ook voor de kust van Brazilië is ExxonMobil bezig met diepwaterprojecten. Verder wil het bedrijf zijn productie uit schalievelden in de Verenigde Staten verhogen, hoofdzakelijk bij het olie- en gasrijke gebied Permian Basin.

De winst moet de komende twee jaar met meer dan 4 miljard dollar groeien, met een stijging van de jaarlijkse kasstroom van ruim 6 procent, aldus het bedrijf uit Texas. Verder meldde ExxonMobil dat in de periode tot en met 2021 naar verwachting voor 15 miljard dollar aan bezittingen zal worden afgestoten

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over SBM Offshore NVShs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

SBM Offshore NVShs 14,86 -1,82% SBM Offshore NVShs
pagehit