Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
FACEBOOK 31-1-2019 09:46:00

Facebook blijft flink groeien, maar het blijft rumoerig rondom het bedrijf

(AFN) - Facebooks omzet steeg afgelopen kwartaal met 30 procent tot 16,9 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder, dankzij fors meer inkomsten uit advertenties. De groei bij Facebook is sterker dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

De nettowinst ging daarnaast met 61 procent omhoog tot een record van bijna 6,9 miljard dollar. Een jaar terug kwam de winst nog erg laag uit in verband met de door president Donald Trump gewijzigde belastingregels.

Persoonsgegevens

Privacyschandaal

In maart vorig jaar kwam naar buiten dat het bedrijf Cambridge Analytica ongeoorloofde toegang had tot persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen gebruikers van Facebook. Die persoonlijke gegevens zouden zijn gebruikt voor de verkiezingscampagne van Trump. Deze kwestie en andere blijven Facebook achtervolgen en onlangs gingen geruchten dat er mogelijk nog een flinke boete in de Verenigde Staten volgt.

Van een afname in het wereldwijde aantal gebruikers is evenwel geen sprake. Het aantal dagelijks actieve gebruikers klom in december op jaarbasis met 9 procent tot gemiddeld ruim 1,5 miljard. In het volgens kenners wat meer privacygevoelige Europa was er in de voorgaande twee kwartalen overigens wel sprake van een daling van het aantal gebruikers.

Wel nog steeds rumoerig

Maar inmiddels is ook hier weer sprake van groei. Facebook heeft becijferd dat momenteel in totaal zo'n 2,7 miljard mensen in de wereld gebruikmaken van Facebook of de andere diensten Instagram, WhatsApp en Messenger.

Wel blijft het rumoerig rondom het bedrijf. Apple heeft Facebook woensdag nog een tik op de vingers gegeven. Een bepaald account waarmee Facebook apps kan uittesten, is volgens techsites flink ingeperkt. De stap volgt op nieuws dat Facebook afgelopen jaren tieners van soms maar 13 jaar oud had betaald om een app te installeren. Stiekem keek Facebook vervolgens wat ze allemaal op hun telefoon deden.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Facebook Inc.

14-6-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
25-4-2019 Facebook Buy Deutsche Bank AG
25-4-2019 Facebook Overweight JP Morgan Chase & Co.
25-4-2019 Facebook Buy UBS AG
25-4-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Apple Inc. 192,74 -0,73% Apple Inc.
Facebook Inc. 181,33 2,18% Facebook Inc.
pagehit