Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BOETE 25-4-2019 09:03:00

Facebook houdt rekening met miljardenboete door schandalen

(AFN) - Het socialemediabedrijf Facebook heeft in zijn resultaten over het eerste kwartaal alvast een voorziening opgenomen van 3 miljard dollar. Facebook zegt ervan uit te gaan dat de kosten in verband met de kwestie uiteindelijk tussen de 3 miljard en 5 miljard dollar zullen bedragen.

Er gingen onlangs al geruchten dat Facebook met de FTC in onderhandeling was over een schikking. Met de schandalen zou Facebook de regels van een eerdere schikking in 2011 hebben overtreden. Dat is essentieel, want de FTC kan alleen boetes uitdelen aan bedrijven die opnieuw in de fout gaan.

Megavoorziening

Facebook lijkt al die miljarden overigens makkelijk te kunnen dragen. Ondanks de megavoorziening ging er afgelopen kwartaal toch een winst van ruim 2,4 miljard dollar in de boeken. Dat is ongeveer de helft van het resultaat dat een jaar eerder werd behaald.

Door een flinke toename van de advertentie-inkomsten kwamen de totale opbrengsten ruim een kwart hoger uit op 15,1 miljard dollar. Het aantal dagelijks actieve gebruikers op het sociale netwerk is op jaarbasis met 8 procent opgelopen tot bijna 1,6 miljard.

Reactie Zuckerberg

"We hebben een goed kwartaal achter de rug en ons bedrijf en onze gebruikersgemeenschap blijven groeien", benadrukt Mark Zuckerberg, oprichter en topman van Facebook.

Ook beleggers lijken enthousiast te zijn over het kwartaalbericht. Het aandeel Facebook ging in de zogeheten nabeurshandel in New York stevig omhoog.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Facebook Inc.

18-6-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
18-6-2019 Facebook Overweight JP Morgan Chase & Co.
14-6-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
25-4-2019 Facebook Buy Deutsche Bank AG
25-4-2019 Facebook Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Facebook Inc. 189,20 0,19% Facebook Inc.
pagehit