Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
26-4-2019 07:32:56

Failliete winkels drukken resultaten Wereldhave

SCHIPHOL (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave kampte in Nederland in het eerste kwartaal met veel hurende winkels die failliet gingen, waaronder Intertoys, CoolCat en Sissy-Boy. De beursgenoteerde onderneming gaat ervan uit dat de meeste zaken een doorstart zullen maken en handhaaft voorlopig zijn eerder gestelde financiële doelstellingen voor het hele jaar.

Intertoys zat voor elf vestigingen in panden van Wereldhave. Bij kledingketen CoolCat gaat het om zes winkels, voor Sissy-Boy en de eveneens omgevallen budgetdrogisterijketen Op=Op Voordeelshop elk om één zaak. Wereldhave merkt op dat er voor de ketens een doorstart inzit, maar dat dit niet betekent dat alle winkels gegarandeerd openblijven. Bij een doorstart gaan ketens doorgaans in afgeslankte vorm verder.

De bruto-huurinkomsten van Wereldhave kwamen uit op 51,3 miljoen euro, 7 procent meer dan in het eerste kwartaal in 2018. De bezettingsgraad van alle panden nam wel iets af, tot 95,2 procent. De winstverwachting voor heel 2019 blijft voorlopig tussen de 2,75 euro en 2,85 euro per aandeel. Wereldhave heeft niet alleen winkelvastgoed in Nederland, maar is tevens actief in België en Frankrijk.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Wereldhave N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Wereldhave N.V. 22,46 -1,06% Wereldhave N.V.
pagehit