Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AUTOSECTOR 6-6-2019 09:11:00

Fiat Chrysler trekt fusievoorstel met Renault in na uitstelgedrag van Renault


Fotobron: Flickr, Doug Waldron (CC BY-SA 2.0

(AFN) - "Het bestuur was niet in staat een beslissing te nemen, vanwege het verzoek van de Franse staat de stemming uit te stellen tot een latere vergadering", aldus een officiële verklaring van de het Italiaans-Amerikaanse concern Fiat Chrysler. De Franse overheid is de grootste aandeelhouder van Renault, met een belang van 15 procent.

FCA en Renault leken aanvankelijk de handen ineen te slaan. Frankrijk was ingenomen met de deal, op voorwaarde dat de binnenlandse arbeidsplaatsen bij Renault werden gegarandeerd. Kenners waarschuwden echter al voor complicaties en vooral voor de rol van de Franse staat en potentiële tegenstand van politici.

Het fusievoorstel werd eind vorige maand naar buiten gebracht, na gesprekken tussen de twee bedrijven waarbij werd gekeken naar samenwerkingen op het vlak van bijvoorbeeld het ontwikkelen en verkopen van nieuwe technologieën. Als Fiat Chrysler en Renault zouden samensmelten, was er sprake van een autofabrikant die jaarlijks circa 8,7 miljoen wagens verkoopt. De twee hebben een gezamenlijke marktwaarde van 32,6 miljard euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Fiat Chrysler (FCA)

8-10-2019 Fiat Chrysler (FCA Neutral UBS AG
3-10-2019 Fiat Chrysler (FCA Overweight JP Morgan Chase & Co.
30-9-2019 Fiat Chrysler (FCA Neutral UBS AG
18-9-2019 Fiat Chrysler (FCA Sell Goldman Sachs Group Inc.
27-8-2019 Fiat Chrysler (FCA Bernstein Research
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Fiat Chrysler (FCA) 11,92 -0,68% Fiat Chrysler (FCA)
Renault S.A. 49,01 -0,16% Renault S.A.
pagehit