Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
FORFARMERS 13-3-2019 08:53:12

ForFarmers voelt zomerdroogte tot in 2019, maar houdt dividend zoals het was


Fotobron: ForFarmers Group

(AFN) - ForFarmers verwacht dat die problemen ook in het eerste halfjaar van 2019 op de resultaten zullen drukken. De omzet van ForFarmers dikte in 2018 met 8,4 procent aan tot 2,4 miljard euro, waarbij een deel van de groei te danken was aan vier overnames van branchegenoten.

De onderliggende operationele winst (ebitda), geschoond van eenmalige posten, daalde met 1,3 procent. Onder de streep resteerde 58,6 miljoen euro, gelijk aan de nettowinst van een jaar eerder.

De droogte zorgde onder meer voor slechtere oogsten, waardoor grondstofprijzen voor ForFarmers stegen. Daarnaast was het bedrijf meer geld kwijt aan transport, omdat binnenvaartschepen wegens lage waterstanden in de rivieren minder zwaar beladen mochten worden. De onderneming kon die kostenstijgingen niet volledig doorberekenen aan klanten.

Door de tegenvallende resultaten van het afgelopen jaar, wil ForFarmers in de kosten snijden. Het bedrijf schrapt de komende twee jaar banen en dringt het aantal veevoerfabrieken terug. Tegelijkertijd wordt er meer geïnvesteerd in distributieprocessen en digitalisering.

Ondanks de tegenwind in het afgelopen jaar houdt ForFarmers zijn dividend ongewijzigd. Het bedrijf stelt voor net als in 2017 een dividend van 0,30 euro per aandeel uit te keren.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ForFarmers N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ForFarmers N.V. 7,14 -1,52% ForFarmers N.V.
pagehit