Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BONUS 11-1-2019 16:35:50

Franse medewerkers Arcelor krijgen 'Macron-bonus'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ArcelorMittal geeft zijn Franse werknemers een eenmalige bonus van 500 euro. Daarmee geeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gehoor aan een oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die wilde dat bedrijven bonussen zouden geven om zo de angel uit de protesten van de 'gele hesjes' te halen.

Die beweging protesteerde vooral tegen de hoge kosten om in het levensonderhoud te voorzien. Na weken van soms gewelddadige protesten kondigde Macron een pakket maatregelen aan. Het niet belasten van eindejaarsbonussen hoorde daarbij.

Verzoeken Macron

Macron had in december ook maatregelen genomen om 'gilets jaunes'-demonstranten tegemoet te komen.

Macron gaf zijn regering volgens The Guardian de opdracht om vanaf 1 januari minimumloon met 100 euro per maand te verhogen. Overuren zouden worden vrijgesteld van belastingen. Verder wilde hij sociale lasten en een voorgenomen op pensioenen van minder dan 2.000 euro per maand afgeschaffen.

Verder noemde hij de 'Macron-bonus'. Macron vroeg aan alle werkgevers die dat kunnen een belastingvrije bonus aan personeelsleden toe te kennen. Een flink aantal bedrijven ging ArcelorMittal al voor met een bonus-toezegging.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ArcelorMittal SA Registered Shs

19-7-2019 ArcelorMittal Overweight JP Morgan Chase & Co.
17-7-2019 ArcelorMittal Buy Jefferies & Company Inc.
15-7-2019 ArcelorMittal Buy Deutsche Bank AG
12-7-2019 ArcelorMittal Overweight JP Morgan Chase & Co.
11-7-2019 ArcelorMittal Buy Deutsche Bank AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit