Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BANKEN 31-1-2019 14:13:00

'Fusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank nog deze zomer mogelijk'


Fotobron: Deutsche Bank

(AFN) - Als de situatie bij de geplaagde zakenbank niet snel verbetert, ziet de top van van de bank de megafusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank als enige optie. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

p>De Duitse regering zou al langer aandringen op een krachtenbundeling van Deutsche Bank en Commerzbank. De exportgerichte economie van het land heeft volgens Berlijn sterke banken nodig en een fusie van de financiële concerns zou daar een rol in kunnen spelen. Sinds het aantreden van de nieuwe Duitse regering is er meer dan twintig keer overleg geweest tussen Deutsche Bank en het ministerie van Financiën.

Deutsche Bank kampt al tijden met verliezen en het tij is in het voorbije kwartaal naar verwachting niet gekeerd. Topman Christian Sewing van Deutsche Bank hoopt nog altijd dat fikse kostenbesparingen het bedrijf gezonder maken, en sluit formeel iedere fusie voor 2020 uit.

Intern zou hij echter hebben gezegd dat hij zijn strategie moet wijzigen als de herstructurering geen vruchten afwerpt. Deutsche Bank, Commerzbank en het ministerie van Financiën wilden niet reageren.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Commerzbank

12-8-2019 Commerzbank Hold Norddeutsche Landesbank (Nord/LB)
9-8-2019 Commerzbank Underperform Merrill Lynch & Co., Inc.
8-8-2019 Commerzbank Hold Deutsche Bank AG
8-8-2019 Commerzbank Neutral Credit Suisse Group
8-8-2019 Commerzbank Neutral UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Commerzbank 4,99 5,89% Commerzbank
Deutsche Bank AG 6,16 4,68% Deutsche Bank AG
pagehit