Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
30-4-2019 13:35:21

GE worstelt met omzet midden in reorganisatie

BOSTON (AFN) - Industrieel conglomeraat General Electric (GE) heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet in de boeken gezet. Vooral het energie-onderdeel deed mindere zaken. Het Amerikaanse concern benadrukt dat de flinke reorganisatie van het afgelopen jaar ook dit jaar doorgaat.

De opbrengsten over de eerste drie maanden bedroegen 27 miljard dollar, een daling van 2 procent ten opzichte van een jaar geleden. De daling kwam grotendeels voor de rekening van de energiesegmenten van GE, de takken die krachtcentrales en onderdelen voor het opwekken van hernieuwbare energie leveren. De eerstgenoemde toonde de grootste omzetdaling. Onder de streep resteerde een winst van 3,6 miljard dollar.

Voor het lopende jaar richt GE zich voornamelijk op het terugbrengen van schuld. Zo haalde de onderneming 21 miljard dollar op met de verkoop van BioPharma, onderdeel van GE Life Sciences.

Opsteker

De prestatie van de divisie die motoren voor vliegtuigen maakt, was wederom een opsteker voor GE. De omzet steeg in de verslagperiode met 12 procent. Maar er liggen ook risico's voor de boeg. GE maakt de motoren voor het geplaagde Boeing 737-MAX-toestel, dat momenteel wereldwijd niet mag vliegen.

Het aandeel GE steeg fors in de voorbeurshandel, mede omdat de omzet boven de verwachtingen van analisten uitkwam.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over General Electric Co.

8-4-2019 General Electric Underweight JP Morgan Chase & Co.
14-3-2019 General Electric Outperform RBC Capital Markets
8-3-2019 General Electric Neutral Credit Suisse Group
8-3-2019 General Electric Outperform RBC Capital Markets
6-3-2019 General Electric Neutral JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit