Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TESLA 21-6-2019 15:55:10

Goldman Sachs verlaagt koersdoel voor Tesla voor vierde keer dit jaar en waarschuwt voor de tweede helft van 2019


Fotobron: Tesla

(finanzen.nl) - Investeringsbank Goldman Sachs verlaagt weer zijn koersdoel voor Tesla.

De aandelen van Tesla zijn sinds het begin van het jaar bijna een derde gedaald en Goldman Sachs waarschuwt dat het nog erger kan worden.

Teveel optimisme

Analist David Tamberrino verlaagde zijn koersdoel aan 200 naar 158 dollar. Het is zijn vierde neerwaartse bijstelling voor Tesla in 2019, meldt Business Insider.

Tamberrino waarschuwt dat zijn veel van collega-analisten te optimistisch zijn in hun schattingen van autoleveringen door Tesla.

Dat zie je ook terug in de koersdoelen. Goldman Sachs' nieuwe prijsdoel van 158 dollar is ongeveer 40 procent lager dan het gemiddelde van Wall Street van 269 dollar, volgens een peiling van Bloomberg. De huidige Tesla koers is rond de 220 dollar.

Minder stimulering

Het tweede kwartaal mag dan best goed uitpakken, maar het tweede halfjaar kan flink tegenvallen. De afgelopen tijd lokte Tesla extra vraag uit met onder meer lagere geprijsde varianten van Model 3 vrij en een lease-optie. Daar mag je geen extra vraag meer uit verwachten, denkt Goldman Sachs.

Fiscale stimulering van de Amerikaanse overheid van elektrisch rijden gaat omlaag en zijn geen bijzondere factoren zorgen voor extra vraag, buiten misschien extra financieringsopties.

Volgens Goldman Sachs is de grootste vraag voor beleggers hoe de introductie en productie van de Model Y gaat verlopen. Welke impact zal dat hebben op de Model S, Model X en Model 3?

Kansen

Er zijn ook positieve ontwikkelingen denkbaar. Bijvoorbeeld de 'powertrain & battery technology investor day' in het derde kwartaal. Daarnaast de opening van Tesla's tweede megafabriek in Shanghai, die volgens het bedrijf dit jaar zou moeten plaatsvinden.

Maar vooral de introductie en de productie van de Model Y kan de meeste impact hebben, denkt Goldman. Die kan voor verrassingen zorgen aan de bovenkant.

Ondertussen geven twaalf analisten op Wall Street het aandeel Tesla een koop-advies, acht analisten adviseren houden en 16 analisten geven een verkoop-advies voor Tesla.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tesla

17-7-2019 Tesla Morgan Stanley
3-7-2019 Tesla Underweight JP Morgan Chase & Co.
3-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
3-7-2019 Tesla Sell Goldman Sachs Group Inc.
1-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Tesla 260,17 1,76% Tesla
pagehit