Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTO 14-3-2018 07:45:38

Google kapt met reclame voor cryptomunten


Fotobron: Google

(finanzen.nl/AFN) - Vanaf juni gaat Google dergelijke reclameboodschappen niet meer plaatsen. Dat staat in een bericht over het nieuwe advertentiebeleid dat het bedrijf op zijn website heeft geplaatst.

Scott Spencer, Director of Sustainable Ads bij Google, zegt in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC dat de internetgigant alle reclame gericht op cryptocurrencies wil gaan blokkeren. Dat geldt niet alleen voor de digitale munten zelf, maar ook voor Initial Coin Offerings (ICOs), wallets en handelsadvies.

"We hebben geen kristallen bol om te zien waar het in de toekomst heen zal gaan met cryptocurrencies, maar het is ons duidelijk dat veel consumenten schade is berokkend. Het is niet te zeggen of een einde in zicht is. Vandaar dat we cryptovaluta's als een gebied beschouwen dat we met uiterste voorzichtigheid willen benaderen", aldus Scott.

Ook aan reclames voor andere laagdrempelige beleggingsproducten waarbij beleggers hoge rendementen worden voorgespiegeld, terwijl zo in korte tijd ook heel veel geld kunnen verliezen, werkt Google binnenkort niet meer mee.

Het gaat onder meer om binaire opties en producten waarbij gegokt wordt op waardeschommelingen van bijvoorbeeld vreemde valuta's.

Google stelt dat het in 2017 meer dan 3,2 miljard advertenties heeft verwijderd die zijn advertentiebeleid hebben geschonden. Dat is bijna het dubbele van de 1,7 miljard advertenties die in 2016 weg werden gehaald. Alphabet, het moederbedrijf van Google, haalt ongeveer 84 procent van de totale inkomsten uit advertenties.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Facebook Inc.

14-6-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
25-4-2019 Facebook Buy Deutsche Bank AG
25-4-2019 Facebook Overweight JP Morgan Chase & Co.
25-4-2019 Facebook Buy UBS AG
25-4-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.093,89 0,70% Alphabet A (ex Google)
Facebook Inc. 189,01 4,24% Facebook Inc.
pagehit