Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
GOOGLE 8-11-2019 09:31:34

Google's overname van fitnesstracker Fitbit baart Brussel zorgen


Fotobron: Google

(finanzen.nl/AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie gaat overnames die gedreven worden door de wens om gebruikersgegevens in handen te krijgen, zeer goed bekijken. Dat heeft Margrethe Vestager, de Europese commissaris voor Mededinging, gezegd naar aanleiding van de geplande overname van de maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit door techreus Google.

Als die overname door gaat krijgt Google de beschikking over alle gegevens die Fitbit-gebruikers in de loop der jaren hebben verzameld. De trackers houden niet alleen data van hardlooprondjes bij, maar ook gezondheidsgegevens als hartslag en dergelijke. Daardoor kan zeer gevoelige informatie uit die gegevens worden gehaald.

Vestager wilde niet concreet op de overname van Fitbit ingaan. De Europese competitiewaakhond pakte Google onder leiding van Vestager al eerder aan. Het Amerikaanse bedrijf kreeg drie boetes opgelegd voor marktverstorend gedrag bij het mobiele besturingssysteem Android, resultaten van Google Shopping en advertentiedienst AdSense.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Alphabet A (ex Google)

1-11-2019 Alphabet A (ex Google Outperform RBC Capital Markets
29-10-2019 Alphabet A (ex Google Overweight Barclays Capital
29-10-2019 Alphabet A (ex Google Outperform RBC Capital Markets
29-10-2019 Alphabet A (ex Google Buy Jefferies & Company Inc.
29-10-2019 Alphabet A (ex Google Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.326,48 1,32% Alphabet A (ex Google)
pagehit