Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
FUSIE 21-9-2016 13:25:11

Hedgefondsen dreigen bierovername van 100 miljard dollar moeilijker te maken


Fotobron: Freeimages.com

Om de deal definitief te maken heeft het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller, dat onder meer Grolsch in de portfolio heeft, de steun nodig van 75 procent van de aandeelhouders die gaan stemmen over de overname.

De verwachting is dat er maar een kleine minderheid tegen de deal zal stemmen, maar omdat een groot deel van de aandeelhouders uitgesloten is van de stemming, zou die kleine minderheid zo maar eens genoeg kunnen zijn. Want hoewel deze aandeelhouders veel minder dan een kwart van de aandelen in handen hebben, als grote groepen niet (kunnen) stemmen, zou de kleine groep uiteindelijk wel een kwart van het aantal stemmers kunnen vormen, schrijft The Wall Street Journal.

Druk op hedgefondsen

Daarom oefenen adviseurs bij de fusie nu druk uit op hedgefondsen om voor de overname te stemmen. Deze hedgefondsen hebben grote belangen in SABMiller, maar moeten eerst hun derivaten en opties omzetten in aandelen met stemrecht om mee te kunnen doen aan de stemming.

Over die aankoop moeten de fondsen wel een belasting betalen, die in totaal op een bedrag van enkele tientallen miljoenen uit zou komen. Dat willen de fondsen zeker niet doen als de stemming ook zonder hun inmenging positief kan verlopen.

Zonder de hedgefondsen kan maar 40 procent van de SABMiller-aandeelhouders stemmen over de overname en hoeft dus maar 10 procent, een kwart van die groep, tegen te stemmen om de overname te blokkeren.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Anheuser-Busch InBev S.A.

28-1-2019 Anheuser-Busch InBev Buy UBS AG
22-1-2019 Anheuser-Busch InBev Buy RBC Capital Markets
17-1-2019 Anheuser-Busch InBev Buy Deutsche Bank AG
16-1-2019 Anheuser-Busch InBev Underperform Jefferies & Company Inc.
15-1-2019 Anheuser-Busch InBev Neutral Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

pagehit