Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TESLA 24-5-2019 11:28:07

Herstel Tesla in zicht?


Fotobron: Pixabay
(finanzen.nl) - In de elektronische handel voorbeurs koerste het aandeel Tesla vanochtend even circa drie procent hoger na berichten op woensdagavond dat CEO Elon Musk een brief aan werknemers heeft gestuurd, waarin hij stelt dat de vraag naar Tesla-auto’s sterk blijft. Inmiddels is de koerswinst voorbeurs nog circa 1,5 procent.

Volgens Musk kreeg Tesla in het lopende kwartaal 50.000 nieuwe bestellingen binnen. "Op basis van de huidige ontwikkelingen, is er een goede kans dat we het record van 90.700 leveringen uit het vierde kwartaal van vorig jaar kunnen overtreffen", aldus de topman. Dit zou betekenen dat Tesla een recordomzet kan draaien in het lopende kwartaal.

Begin van de rally

Op donderdag tikte het aandeel Tesla een niveau van 186,23 dollar aan, de laagste stand in 2,5 jaar. Kort daarna werd de weg omhoog ingezet, na diverse mediaberichten over de brief van Musk.

Volgens strateeg Matt Maley van Miller Tabak kan dit het begin zijn van een rally. Maley verwacht dat het aandeel eerst nog richting het steunniveau van 180,00 kan gaan, voordat de weg omhoog wordt ingezet. "Het aandeel is oversold, zowel vanuit de korte termijn bezien als vanuit de middellange termijn", aldus de strateeg, die opmerkte dat er nog wel veel shortposities zijn.

Bijna 30 procent van de vrij verhandelbare aandelen Tesla is geleend om short te gaan op het aandeel. Vooralsnog speelde deze strategie beleggers in de kaart. Handelaren die short gingen op Tesla, harkten dit jaar tot dusver al 1 miljard dollar aan winst binnen.

"Bovendien zijn er zoveel verschillende analisten op Wall Street die niets meer zien in Tesla, dat het niet veel slechter meer kan worden. Daarom denk ik dat het aandeel klaar is voor een aardig herstel", aldus de strateeg.

Of verdere daling?

Niet iedereen op Wall Street is daar zo zeker van.

"Het momentum is negatief en er zijn geen signalen dat de onderkant al is bereikt, dus er is een risico dat het steunniveau van 180,00 dollar wordt doorbroken", aldus Katie Stockton van Fairlead Strategies. "Als dit gebeurt en de oversold-situatie geen rust geeft, dan kan Tesla afstevenen op een koers van 141,00 dollar", aldus Stockton.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tesla

17-7-2019 Tesla Morgan Stanley
3-7-2019 Tesla Underweight JP Morgan Chase & Co.
3-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
3-7-2019 Tesla Sell Goldman Sachs Group Inc.
1-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Tesla 252,90 -0,77% Tesla
pagehit