Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
SBM OFFSHORE 16-5-2019 10:16:48

Het oordeel van analisten: 'Goede kwartaalupdate van SBM Offshore'


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl/AFN) - De omzet van SBM Offshore steeg met 18 procent tot 456 miljoen dollar vergeleken met een jaar eerder. Bij de divisie Lease and Operate daalden de inkomsten maar bij het onderdeel Turnkey verdrievoudigde de omzet. Turnkey profiteerde onder meer van meer werkzaamheden voor het Johan Castberg-olieveld in Noorwegen, waarbij SBM diensten verleent aan Statoil.

Topman Bruno Chabas zei dat de prestaties van SBM in de afgelopen periode in lijn liggen met de doelstellingen en dat het bedrijf goed heeft gepresteerd. De projecten in uitvoering verlopen zoals verwacht. Het FPSO-project Liza Destiny ligt op koers bij een werf in Singapore en is de laatste bouw- en commissiefase ingegaan.

In lijn van de verwachtingen

SBM handhaaft zijn prognoses voor een omzet van circa 2 miljard dollar en een bedrijfsresultaat (ebitda) van ongeveer 750 miljoen dollar in heel 2019.

De kwartaalupdate van SBM Offshore lag volgens KBC in lijn met de verwachtingen, waarbij de divisie Turnkey goed bijdroeg en het project Liza Destiny op koers ligt. De bank denkt dat SBM de komende jaren een solide positie heeft om te profiteren van de groeiende markt voor FPSO's. Het advies is 'buy', met een koersdoel van 20 euro.

Juiste contracten worden gekozen

ING was ook te spreken over het handelsbericht van SBM. De bank zei dat er werk genoeg is voor het bedrijf, waarbij de juiste contracten worden gekozen en vooruitgang wordt geboekt met het nieuwe Fast4Ward-programma voor het sneller bouwen van FPSO's met grotere productiecapaciteit. Ook ING hanteert een 'buy'-advies en koersdoel van 20 euro voor SBM.

Beleggers werden echter niet wild enthousiast van de mooie handelsupdate. Het aandeel SBM noteerde donderdag omstreeks tien uur een plusje van 0,32 procent op 17,01 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over SBM Offshore NVShs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

SBM Offshore NVShs 14,58 0,10% SBM Offshore NVShs
pagehit