Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
RECESSIE 14-8-2019 07:29:55

'Het R-woord komt in zicht na Duitslands dramatische vertrouwensindicator'


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - De Duitse economie kromp waarschijnlijk in het tweede kwartaal, denkt persbureau Bloomberg.

De krimp kent vele vaders. Denk aan de tragere wereldwijde groei, de handelsoorlog tussen de VS en China, het risico van een no-deal Brexit, valutadevaluaties. Voor een export-economie is onzekerheid slecht nieuws.

De Duitse vertrouwensindicator kwam op laagste niveau sinds 2011 en belooft weinig goeds.

Beleggers verliezen vertrouwen in economie van Duitsland

Duitse aandelen dalen dinsdag na bekendmaking van de ZEW-indicator en de rente op de Duitse staatsobligaties daalt tot recordlaagtes.

De cijfers van de ZEW-verwachtingen van vandaag zijn ook een indicator voor het Duitse bruto binnenlands product (bbp). De groei van het bbp zal waarschijnlijk flink verslechteren. Grote bedrijven als Continental, Daimler en Lufthansa hebben hun vooruitzichten al naar beneden bijgesteld.

Groei mager

De verwachting is voorlopig dat Duitsland dit jaar een groei van een magere 0,6 procent kan boeken. De Duitse regering is echter zeer terughoudend de groei te stimuleren.

Bij de Europese Centrale Bank hebben beleidsmakers aangegeven dat ze bereid zijn meer monetaire steun te verlenen om de economie van de eurozone te ondersteunen. De renteverlagingen en de aankoop van activa kunnen mogelijk al in september worden aangekondigd.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

DAX Kursindex 5.269,20
1,30%
pagehit