Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BAM 9-5-2019 10:49:00

Het wordt spannend voor BAM in het tweede kwartaal


Fotobron: BAM

(finanzen.nl/AFN) - Kenners van KBC Securities wijzen op het belang van de prestaties in het "belangrijke" tweede kwartaal, aangezien het bedrijf zijn doelstelling voor heel 2019 handhaafde.

BAM hield onder meer vast aan de margedoelstelling van 2 tot 4 procent. In het afgelopen kwartaal kwam de marge uit op 1,1 procent, hetgeen nog minder was dan de 1,3 procent die KBC had voorzien.

Sleutel tot succes

Volgens KBC ligt de sleutel tot succes om in ieder geval de gestelde doelen te halen, in het lopende kwartaal. Naast het verbeteren van de winstgevendheid moet er ook meer duidelijkheid komen over het probleemproject OpenIJ.

BAM staat voor de cruciale monsterklus van het afzakken van de tweede caisson bij het sluizenproject, dat de voorbij maanden al de nodige extra kosten met zich heeft meegebracht.

Het project OpenIJ

Op het eerste gezicht zijn de cijfers van BAM zwak, oordeelt ING. Met het onderliggende resultaat is dat minder. De kenners wijzen op de extra 3,8 miljoen euro die BAM kwijt was aan het project OpenIJ in de eerste maanden van dit jaar.

Die extra kosten zijn volgens de bank louter de reden dat BAM niet aan de verwachtingen heeft voldaan. De komende maanden worden cruciaal volgens de bank. ING wijst er verder op dat de strategie van BAM om selectiever te zijn met het aannemen van projecten zijn vruchten afwerpt.

Behoorlijke dreun

Voor KBC en ING zijn er nog geen redenen om te tornen aan de verwachtingen bij BAM. KBC handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 4,50 euro. ING heeft een 'hold'-advies met een koersdoel van 4,20 euro.

Het aandeel BAM kreeg donderdag in de openingsminuten een harde dreun in de MidKap. Het noteerde tegen half elf 8,43 procent lager op 3,84 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over BAM

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

BAM 3,02 0,00% BAM
pagehit