Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
8-5-2019 17:46:18

Hoger slot voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger gesloten terwijl elders in Europa het beeld ook positief was, na de stevige minnen een dag eerder. Wederom ging de aandacht vooral uit naar de Chinees-Amerikaanse handelsontwikkelingen. Op het Damrak verwerkten beleggers handelsberichten van onder meer Ahold Delhaize, IMCD en Wolters Kluwer.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent in de plus op 558,93 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 785,02 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,7 procent.

IMCD was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een koerswinst van bijna 3 procent. De chemicaliëndistributeur deed afgelopen kwartaal goede zaken, met name in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De omzet en winst stegen met ongeveer een kwart. Topman Piet van der Slikke sprak van een goed begin van het jaar.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer won 2,3 procent. De informatieleverancier boekte afgelopen kwartaal meer omzet. Ahold Delhaize daalde 1,3 procent. Volgens analisten van Bernstein heeft het supermarktconcern een goede prestatie neergezet in de Verenigde Staten, maar die werd deels tenietgedaan door minder dan verwachte resultaten in andere regio's.

In de MidKap was Fugro koploper met een plus van 5,7 procent, na berichten dat baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis nog steeds interesse heeft in een overname van de bodemonderzoeker.

Duitse bedrijven

Wirecard dikte in Frankfurt 4,9 procent aan. Het Duitse fintechbedrijf verhoogde zijn winstverwachting na een stevige groei in het eerste kwartaal. Concurrent Adyen steeg in Amsterdam 2,4 procent. Siemens kreeg er 4,6 procent bij na een positief handelsbericht. Het Duitse industrieconcern wil zijn divisie die zich bezighoudt met krachtcentrales apart naar de beurs brengen.

Munich Re zakte 1 procent. De Duitse herverzekeraar zag de kwartaalwinst dalen. Commerzbank won 0,9 procent na een meevallend kwartaalbericht. Het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht, dat ook met cijfers kwam, zakte 2,4 procent.

De euro was 1,1211 dollar waard, tegen 1,1185 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent in prijs tot 62,07 dollar. Brentolie won 0,7 procent tot 70,36 dollar per vat.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

AEX 545,23
-0,49%
pagehit