Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
DPA 28-3-2019 09:40:15

Hogere winst DPA door betere focus en dat levert tevreden beleggers op


Fotobron: Pixabay

(AFN) - Detacheerder DPA Group heeft de omzet en winst afgelopen jaar opgevoerd. Het bedrijf richtte zich naar eigen zeggen meer op zijn kernactiviteiten. Ook de verkoop van een belang in ingenieursbureau Cauberg Huygen stuwde het resultaat.

De bedrijfscijfers bevielen beleggers en ze stapten daarom graag in op de donderdagochtend. Het aandeel dikte zo tegen half tien met 7,33 procent aan. Volg hier de actuele bewegingen van het aandeel van DPA.

De omzet van DPA bedroeg afgelopen jaar 158,8 miljoen euro tegen 137,3 miljoen euro in 2017. Onder de streep hield DPA daar 9 miljoen van over, aanzienlijk meer dan de 2,1 miljoen euro winst uit 2017.

Voor dit jaar is DPA "optimistisch over de resultaten". De detacheerder denkt te kunnen profiteren van de gespannen arbeidsmarkt en verwacht "een verdere toename van de winstgevendheid". Verder maakte DPA bekend dat operationeel directeur Olav Berten half mei vertrekt. Hij gaat met sabbatical en wil daarna nieuwe uitdagingen aangaan. DPA heeft nog geen opvolger gevonden.

DPA stelt voor om een dividend van 0,09 euro per aandeel uit te keren aan aandeelhouders.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over DPA Group N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

DPA Group N.V. 1,29 -1,53% DPA Group N.V.
pagehit