Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
HUAWEI 20-5-2019 09:43:02

Infineon schorst levering chips aan Huawei, en ook Google grijpt in


Fotobron: freeimages.com

(Business Insider/AFN) - Infineon zou het risico lopen om juridisch vervolgd te worden door de Amerikanen als het zaken doet met Huawei vanwege sancties tegen het Chinese technologiebedrijf.

Infineon maakt gebruik van meerdere Amerikaanse onderdelen voor het maken van zijn chips en zou hiermee onder dezelfde regels vallen als Amerikaanse bedrijven. De Verenigde Staten kondigden onlangs maatregelen aan tegen Huawei vanwege verdenkingen van spionage.

Het is nog niet duidelijk of Infineon van plan is om leveringen van chips aan Huawei te hervatten, zeggen de bronnen tegen Nikkei Asian Review. Google besloot eerder om de toegang van Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken. De techreus zegt hiermee ook de nieuwe, strengere Amerikaanse regels voor het Chinese telecombedrijf te volgen.

Google heeft eveneens stappen ondernomen. Alle zaken die Google met Huawei deed zijn opgeschort, behalve als ze via het open net gaan. Alle overdrachten van hardware en software zijn stopgezet. "Google houdt zich hiermee aan de oproep van de Amerikaanse overheid", zegt een woordvoerder van het technologiebedrijf tegen Reuters. Google heeft ook laten weten dat er voor Huawei-telefoons die al in gebruik zijn, niets veranderd.

Volgens Business Insider kan Huawei hierdoor alleen nog gebruikmaken van de meest eenvoudige versie van Android, het Android Open Source Project (AOSP). Belangrijke Google-apps en updates kunnen daardoor niet meer worden gebruikt door Huawei. Wat de impact hiervan voor mensen met een Huawei-telefoon precies is, moet nog blijken.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Infineon AG

16-8-2019 Infineon Buy UBS AG
2-8-2019 Infineon Buy Deutsche Bank AG
2-8-2019 Infineon Underweight Barclays Capital
2-8-2019 Infineon Buy Goldman Sachs Group Inc.
2-8-2019 Infineon Buy Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Infineon AG 15,18 1,65% Infineon AG
pagehit