Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
16-6-2019 13:24:15

Inpex stap dichter bij lng-contract Indonesië

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse olie- en gasreus Inpex is dichter bij een akkoord met Indonesië over een groot project op het gebied van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). De partijen kwamen een raamwerkovereenkomst voor het Abadi-veld overeen. De overeenkomst geldt als een belangrijke stap om uiteindelijk tot een investeringsbeslissing te komen.

Onderdeel van het contract is een verlenging van de afspraken over het Masela-veld met 27 jaar tot 2055. In dit offshore-blok heeft Inpex een belang van 65 procent en bezit Shell de overige 35 procent.

De komende tijd zal Inpex de plannen voor Abadi en de verdere ontwikkeling voor Masela verder uitwerken. Eerder zette Indonesië nog een streep door een lng-faciliteit op zee, waardoor er nu een plan ligt voor een productielocatie op land. Met het project is een bedrag gemoeid van 20 miljard dollar.

Inpex-president Takayuki Ueda spreekt van een grootschalig lng-project. Zodra de productielocatie operationeel is zal deze jaarlijks 9,5 miljoen ton lng produceren. De definitieve investeringsbeslissing volgt naar verwachting over twee tot drie jaar.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Shell (Royal Dutch Shell) (A)

17-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Outperform Credit Suisse Group
12-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Overweight JP Morgan Chase & Co.
10-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Buy HSBC
10-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Outperform Credit Suisse Group
3-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit