Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
10-9-2019 13:41:55

Inval bij Commerzbank vanwege Cum/Ex-kwestie

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend doorzoekingen gedaan op verschillende locaties van Commerzbank. Dat meldt de krant Handelsblatt. De invallen op de kantoren zouden zijn gedaan vanwege zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvragen. Daardoor lopen belastingdiensten geld mis.

Naar verluidt zou het openbaar ministerie Commerzbank niet verdenken van het direct verkrijgen van winsten uit de transacties, maar het financiële concern zou wel indirect geprofiteerd hebben. De bank wil geen commentaar geven op "onderzoek dat plaatsvindt", aldus een woordvoerder. Hij voegt toe dat de bank volledig meewerkt met de autoriteiten.

Justitie in Duitsland deed recent al een doorzoeking bij een dochteronderneming van beursuitbater Deutsche Börse vanwege de Cum/EX-kwestie. Dat onderzoek richt zich op medewerkers van klanten van de divisie Clearstream, die al langer in beeld is van aanklagers vanwege de zaak.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Commerzbank

15-10-2019 Commerzbank Neutral UBS AG
1-10-2019 Commerzbank Hold Norddeutsche Landesbank (Nord/LB)
1-10-2019 Commerzbank Hold Deutsche Bank AG
30-9-2019 Commerzbank Reduce Kepler Cheuvreux
30-9-2019 Commerzbank Hold DZ BANK
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Commerzbank 5,36 1,67% Commerzbank
pagehit