Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
11-6-2019 09:26:46

KBC verhoogt advies op NN na Vivat-deal

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN heeft met de overname van Vivat Schadeverzekeringen een goede deal gesloten. Reden voor analisten van KBC Securities om het advies op NN te verhogen, zo meldt de Belgische bank in een rapport.

KBC stelt dat de deal goed is voor NN omdat het zijn activiteiten op het gebied van Non-Life versterkt. Daarmee spreidt de verzekeraar zijn kansen. Ook toezichthouder DNB zal de overeenkomst kunnen waarderen. Volgens de kenners heeft NN met de deal ook voorkomen dat branchegenoot ASR zijn positie op de Nederlandse markt verstevigt.

Al met al is de Vivat-deal goed nieuws voor NN als investering. KBC wijst erop dat het NN consistent presteert en dat het zijn beloften meestal wel weet waar te maken. Mogelijk heeft de deal een negatief effect op de Solvency II-ratio van de bank, maar in het ergste geval kan NN besluiten om zijn aandeleninkoopprogramma aan te passen.

KBC verhoogde het advies op NN van accumulate naar buy. Daarbij hanteert de bank een koersdoel van 42,50 euro. Het aandeel NN noteerde dinsdag omstreeks 09.20 uur 1,3 procent hoger op 36.50 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over NN Group N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

NN Group N.V. 35,19 -0,85% NN Group N.V.
pagehit